La Falla Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí guanya el Premi FESTUR al Millor Ninot Turístic 2019

Segons fonts de l'organització, el jurat ha valorat la qualitat escultòrica i artística del ninot elaborat pels artistes Salva Banyuls i Néstor Ruiz, conformat per dos falleres emocionades front a la imatge de la Verge. Així mateix, han destacat l'òptima comprensió del missatge, consistent en la promoció de l'enfocament turístic de la festa de les Falles.

El premi ha sigut lliurat per la Fallera Major de València, Marina Civera, acompanyada de la seua Cort d’Honor. A l’acte de lliurament han assistit també el jurat al complet i el president de la FOTUR (Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana), Víctor Pérez, entre altres.

Els artistes fallers Salva Banyuls i Néstor Ruiz han explicat que la seua falla mostra l’expressivitat de les mirades i, concretament, el moment que recull el ninot guanyador mostra l’emoció de les falleres en lliurar el ram en l’Ofrena. Cal destacar que estos dos artistes s’han estrenat en les Falles este 2019 i ja compten amb este reconeixement.

El jurat ha estat conformat pel president de la Falla Les Arts – Avinguda de França, Manuel Cabrera Faus; pel secretari general de FOTUR i secretari general de la Federació de Sales de Festa, Ball i Discoteques d’Espanya (Fasyde), Juan José Carbonell Pardo; pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno Maicas; per l’empresària i la gestora dels teatres Olympia i Talía, Mª Ángeles Fayos; per la productora de cinema i televisió i guanyadora del Delfín d’Or en el Festival de Cannes, Eva Vizcarra, y pel director del Grup Empresarial Digital M4B i promotor del premi, Roberto Torres.

Així mateix, des de l’organització es recalca que el pròxim 16 de març, FallasValencia.com lliurarà el palet al ninot premiat a peu de falla i als artistes falles se’ls reconeixerà el seu treball amb el lliurament d’una reproducció en miniatura de la seua obra.

Fonts  de l’organització han avançat que, durant estes Falles, realitzaran més activitats d’oci. Una d’elles tindrà lloc el proper divendres, 8 de març, quan oferiran un concert en la Ciutat de les Arts i les Ciències durant el Dia de la Dona, en què participaran artistes com Ágata Ángel o Josephine Sweett, entre altres.

Publicitat