domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La falla Renaixement es cremarà a Torrent durant la Setmana Cultural del Nou d’Octubre

A només dotze dies perquè comence la setmana fallera a la ciutat de Torrent, hui els fallers i les falleres tenen una gran notícia per a celebrar. Reinaxement, la falla que es va plantar al festival d’Art Burning Man i en què van col·laborar les comissiones torrentines es cremarà a Torrent en la III Setmana Cultural del Nou d’Octubre. Un monument que estarà plantat al peu de la Torre, emblema històric del municipi, i que serà el punt central d’esta setmana que reunirà actes culturals, socials i històrics i que involucrarà els col·lectius associatius del municipi.

Una aposta en el calendari cultural que farà que el món faller siga el protagonista d’esta celebració en honor a Jaume I, on huit falles de Torrent commemoraran el seu 50 aniversari. Un acte molt rellevant que quasi coincidirà amb el compliment d’un any des que les falles han sigut nomenades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Este matí s’ha inaugurat el monument al claustre del Museu del Carmen de València, en un acte on ha estat present el regidor de l’àrea de Festes, Alfred Costa, juntament amb el director general del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Javier Pérez Pont, i els dos artistes torrentins Miguel Arraiz i David Moreno, i amb la presència de representants de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve, que ha participat activament en el projecte a l’igual que la resta de comissions locals i mon associatiu de la ciutat. Una obra que podrà visitar-se fins al pròxim 23 de març. Les falleres majors de Torrent, Carmen Sirvent i Paula Giménez, acompanyades per les seues corts d’honor, visitaran Renaixement en la visita tradicional que faran també a les Corts Valencianes.

Alfred Costa ha destacat que “les casualitats no existeixen, i amb esta acció es tanca el cicle natural d’una obra que tornarà a la ciutat després d’haver recorregut milers de quilòmetres arreu de tot el món, i que es posarà en peu posant de manifest la connexió entre tradició i avantguarda, pròpies d’una ciutat com la nostra, Torrent, la imatge de la qual serà projectada a tots els nivells gràcies a este esdeveniment”.

Últimas noticias

Contenido relacionado