Les Falleres Majors donen inici a les Falles amb la Crida en Alaquàs

Alaquàs va començar oficialment les seues festes de Falles diumenge passat 25 de febrer amb la tradicional Cridà des del Castell. Les Falleres Majors de 2018, Paula Sanchis Mengod i Clara Pozo Cantos, acompanyades per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, la Regidora de Falles, Isabel Mondéjar i la presidenta de Junta Local Fallera, Juli Roselló, van ser les encarregades d’inaugurar les Falles municipals.

L’acte va començar amb l’arribada de les Falleres Majors i amb les Corts d’Honor al Castell, on estaven congregades les onze comissions falleres i veïns i veïnes d’Alaquàs. En el discurs, les Falleres Majors es van encarregar d’inaugurar les festes josefines, a més de convidar a tots els festers i les festeres a gaudir de la programació fallera.

La Fallera Major Infantil, Clara Pozo Cantos, va animar a “totes les comissions a gaudir de les festes”, a més de convidar a “els xiquets i xiquetes al fet que coneguen les nostres festes”.

Per la seua banda, la Fallera Major, Paula Sanchis Mengod, va destacar que “ha arribat el moment d’omplir tots els racons del nostre poble del millor olor que té València: la pólvora” i va indicar que “ser faller és la nostra forma de vida”.

Finalment, la comitiva fallera es va desplaçar fins al Auditori per a celebrar l’acte de Pleitesia a les Falleres Majors d’Alaquàs i les seues onze comissions. Un acte replet d’emoció i sentiments amb el qual es donen per iniciades les Falles d’Alaquàs.