21.4 C
Valencia

Les Falles tanquen el cicle faller 2019/2020 amb el lliurament dels premis

NO POGUEREN LLIURAR-SE PER LA CANCEL·LACIÓ DE LA FESTA

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Tot i que el passat mes de març no es van poder donar els premis a les falles plantades, sí que hi havia altres concursos, com ara els de presentacions, carrers enllumenats, millors ninots i cavalcada del ninot que sí van poder realitzar-se. Però, els «palets» d’aquests concursos que organitza Junta Central Fallera s’atorguen també a la plaça de l’Ajuntament al lliurament de premis de la setmana fallera. Per això, l’acte hui celebrat reflecteix la fi d’un exercici faller tant diferent com especial, com ha sigut el 2019/2020. Un esdeveniment marcat per les mascaretes, les distàncies i els protocols de seguretat que han demostrat a la perfecció que el món faller és responsable i pot continuar amb les seues activitats dins de les mesures estipulades.

Quasi sis mesos després de l’última aparició en públic vestides de valencianes de la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la seua Cort d’Honor, hui era el dia de reprendre l’agenda de manera oficial. Amb mascareta, però amb un gran somriure baix, les representants del món faller feien entrada al Palau de l’Exposició per lliurar els palets dels concursos organitzats per Junta Central Fallera. L’acte, que començava amb rigorosa puntualitat, ha estat presentat per la periodista i fallera Pepa Gómez.

- Publicitat -

En l’ordre programat han anat desfilant les diferents comissions premiades en diferents concursos. En primer lloc, els carrers il·luminats de Categoria B; després, els carrers il·luminats de Categoria A; també els millors ninots de secció i, per últim, els premis del concurs de presentació. Cal destacar la presència d’un gran nombre d’artistes fallers i falleres que han acompanyat a les respectives comissions per replegar eixe premi al millor ninot de la secció. Un dels més esperats, l’artista de Borriana Vicent Martínez, que replegava emocionat el premi amb la comissió de Cuba-Literat Azorín. La proposta a ninot indultat que Martínez va presentar a l’Exposició del Ninot 2020 feia una crítica ferotge a la violència masclista i va captivar als membres del jurat.

Pel que fa als carrers il·luminats, a la Categoria B cal recordar que la triomfadora va ser la comissió de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i a la Categoria A, la falla Cuba-Puerto Rico. El premi a la millor presentació major, que es va donar a conéixer al mes de març, va ser per a la falla Av. Regne de València – Duc de Calàbria.

- Publicitat -

Després d’un xicotet descans i amb l’arribada de la meitat del matí era el moment que els i les infantils falleres prengueren protagonisme a l’acte. Feia entrada al pati del Palau la Fallera Major Infantil de València, Carla García, acompanyada de la seua Cort d’Honor. Totes tretze, amb el tratge de valenciana i la respectiva mascareta per complir amb tots els protocols establerts.

Els i les infantils replegaven els diferents premis organitzats per JCF com ara els de millor ninot infantil de secció, els premis de la Cavalcada del Ninot i els premis a la millor presentació infantil. L’artista faller Grego Acebedo ha arreplegat amb la comissió de Comte de Salvatierra-Ciril Amorós el palet que acreditava que el seu ninot era el millor de la secció especial de les falles de València 2020.

- Publicitat -

Van ser també moltes les comissions que replegaren els premis que la Cavalcada del Ninot els va deixar, com Arxiduc Carles-Xiva; Garcia Lorca-Oltà o Albacete-Marvà. Tancant l’acte, van estar els de Na Jordana, que orgullosos replegaven el premi a la millor presentació infantil.

Passades les 14.00 hores finalitzava el primer acte marcat per la nova normalitat que deixa la pandèmia de la Covid-19. Protocols estrictes però que el col·lectiu faller ha sabut fer seus per poder continuar amb l’agenda i demostrar així que la festa fallera és, per damunt de tot, responsable i solidària.

FALLA NºPREMIOCATEGORIANº PREMIOFALLAARTISTA
67CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 7º ACCESITFalla Luis Lamarca – Velázquez 
2CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 6º ACCESITFalla Mercado de Ruzafa  
289CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 5º ACCESITFalla Isabel La Católica – Cirilo Amorós  
291CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 4º ACCESITFalla Jerónima Galés – Litogr. Pascual y Abad  
227CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 3º ACCESITFalla Gayano Lluch  
32CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 2º ACCESITFalla Doctor Serrano – Carlos Cervera  
31CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 1º ACCESITFalla Lo Rat Penat  
44CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 5º PREMIFalla Maestro Gozalbo – Conde de Altea  
179CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 4º PREMIFalla Hierros – Juan Bautista Perales  
232CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 3º PREMIFalla Pío XI – Fontanares  
83CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 2º PREMIFalla Císcar – Burriana  
145CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA B 1º PREMIFalla Duque de Gaeta – Puebla de Farnals  
28CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 1º ACCESITFalla Cuba – Literato Azorín  
101CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 5º PREMIFalla Carretera Malilla – Ing. J. Benlloch  
27CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 4º PREMIFalla Cádiz – Los Centelles  
112CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 3º PREMIFalla Malvarrosa Avda. – A. Ponz Cavite  
177CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 2º PREMIFalla Sueca – Literato Azorín  
41CARRERS IL·LUMINATSCATEGORIA A 1º PREMIFalla Cuba – Puerto Rico  
347MILLOR NINOT DE SECCIÓ 8 CFalla Pare Lluís Navarro-RemuntaLA COMISIÓN
383MILLOR NINOT DE SECCIÓ 8 BFalla L’Horta Sud-La CosteraGOTES DE FOC
206MILLOR NINOT DE SECCIÓ 8 AFalla Doctor Gómez FerrerMANOLO MARTÍNEZ REIG

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià