15.7 C
Valencia

Les falles faran l’ofrena a la Mare de Déu submergida

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Agrupació de Falles del Marítim realitzarà diumenge que ve 8 d’octubre, com cada any, un dels seus actes més cridaners, l’Ofrena de Flors a la Verge submergida, situada en l’espigó de la part exterior del Real Club Nàutic de València.
La figura, esculpida en bronze 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del club de busseig GISED València, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge “en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat”
La Marina Real, en l’esplanada de la Pèrgola, acollirà diumenge que ve 8 d’octubre a les 9.30 h el començament de l’acte. Des d’allí s’accedirà als dos catamarans que ens portaran fins a la imatge submergida de la Verge.
Els submarinistes de GISED València, seran els encarregats de submergir el ram que les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario Bernabé i Clara María Parell Pérez, els lliuraran en representació de tota l’Agrupació. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l’Agrupació llançaran una flor a l’aigua.
Per la seua singularitat, este acte és sempre molt especial per a totes les Falleres Majors del Marítim, i també ho serà per a les Falleres Majors de València, que gaudiran d’un agradable matí amb vaixell, en el qual serà un dels últims actes del seu regnat.
Des de l’Agrupació de Falles del Marítim solament cal agrair i destacar la col·laboració i les facilitats que han prestat en l’organització de l’Ofrena Marinera el Real Club Nàutic de València i el grup de submarinistes de G.I.S.I.D. València, que enguany celebra el seu 60 aniversari.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,013FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista

València passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.
- Advertisement -

: Valencià