Les falles de Mislata reten homenatge a Mare de Déu dels Àngels i Sant Josep

Les comissions compliren ahir de matí amb la tradició de retre homenatge a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep, en el dia de la seua festivitat. Milers de fallers i falleres desfilaren pels carrers del centre de la ciutat lluint les seus millors gal·les, davant una gran quantitat de veïns que aprofitaren el dia festiu per a gaudir del millor ambient faller i contemplar la varietat i vistositat dels vestits regionals valencians.

Des de les onze i mitja del matí, molts mislaters i mislateres es donaren cita en l’avinguda Gregorio Gea i en la plaça de la Constitució per a vore desfilar a les falles de forma conjunta. Després de participar el dia 17 en l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats de València, ahir tocava rendir tribut a la patrona de la localitat, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep. Esta tradicional cita fallera, organitzada per l’Agrupació de Falles, és la màxima expressió de la devoció que senten els fallers de Mislata per la seua patrona.

D’una a una, totes les comissions anaren entrant en la plaça de l’Ajuntament, presidits per les seues falleres majors i presidents. Una vegada allí, eren rebuts primer pel president de l’Agrupació, Manuel Esteve, als peus de la imatge de la patrona i de Sant Josep, i posteriorment anaven pujant a l’escenari per a saludar a les autoritats locals, representades per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Festes, Toni Arenas.

CatalanSpanish