viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les Falles de Paterna s’entreguen al foc en la nit de la Cremà

Les festes falleres van arribar al seu fi la passada nit amb la crema dels monuments fallers que han decorat els carrers del municipi durant l’última setmana.

Un total de sis patrulles de la Policia Local acompanyades per tres equips de Protecció Civil i tres unitats de bombers, van formar l’equip de seguretat, que es va encarregar de vetlar per la tranquil·litat dels centenars de veïns i veïnes que es van acostar a acomiadar les falles, en una nit que va transcórrer sense altercats.

Davant de l’atenta mirada de Claudia Alacreu, Fallera Major infantil, va començar a les 23 hores la crema de la falla infantil de la Junta Local Fallera, de l’artista faller José Campillo, titulada “Això és nostre” una defensa de les festes i tradicions de Paterna.

Passades les dotze la nit va ser el torn de la falla major “L’arbre de la Vida”. Estefanía Bueno, acompanyada pel seu tall, el president de la Junta Local Fallera, Goyo Buendía, i l’alcalde, Juan Antonio Sagredo, va acomiadar entre llàgrimes les falles 2017.

Després de la crema de la falla municipal va ser el torn de les falles guanyadores en la secció especial, que enguany van recaure en la Falla Sant Roc, gran triomfadora, amb un monument que portava per lema La nostra historia… Interminable obra dels artistes fallers José Baixauli i Miguel Ángel Royo, mentre que la Falla Dos de Maig va obtenir el segon premi i la Falla Campament el tercer premi.

Finalment, els servicis de neteja municipals han treballat durant totes les festes en coordinació amb les 20 comissions falleres del municipi, prestant un servici diari en les zones limítrofes als casals fallers així com reforçant les seues actuacions en els esdeveniments especials organitzats per la Junta Local Fallera com la Cridà, entregues de premis, mascletás.

Durant la nit de la Cremà, es van destinar 20 operaris des de les 24 fins a les 6 hores, per a l’arreplega de les més de 120 tones de cendres que van deixar la crema dels monuments fallers. A més durant la nit, també s’han reubicat al seu lloc d’origen tots els contenidors desplaçats pels talls de carrers.

Últimas noticias

Contenido relacionado