Prop de 320 comissions falleres se sumen a repte de reciclar 140 Tn de vidre

Prop de 320 comissions falleres s'han sumat al repte de Ecovidrio de reciclar més de 140 tones de vidre durant les pròximes Falles, i contribuir amb això a unes festes "més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient".

Una planta de reciclatge de vidre. EFE/Arxiu

Aquesta iniciativa, en la qual col·labora la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera, persegueix “sensibilitzar i mobilitzar” a professionals hostalers, al col·lectiu faller i als ciutadans sobre la importància del reciclatge del vidre, informa Ecovidrio.

El Palau de l’Exposició ha acollit aquest matí la presentació de la campanya, amb el lema “La Reciclà”, en un acte al qual ha acudit la Fallera Major de València, Marina Civera i la seua Cort d’Honor, al costat del subdirector general de Canvi Climàtic, José Vicente Miró; el diputat de Medi Ambient, Josep Bort; el regidor de Festes de Mislata, Antonio Arenas, i el gerent de zona d’EcovidrioRoberto Fuentes.

Les comissions falleres participants en la campanya han rebut la banderola commemorativa d’Ecovidrio com a reconeixement per la seua implicació en aquesta iniciativa, que premiarà amb una paella gegant a la falla que aconseguisca superar els 400 quilos de vidre reciclat en el contenidor especial situat al costat del seu casal.

Per a això, Ecovidrio ha posat en marxa un concurs de sistema de punts on es valoraran diferents aspectes, com compartir en xarxes socials de la comissió les fotos i vídeos de la campanya, produir una escena en el monument faller que evidencie la conscienciació amb el reciclatge i pujar una foto amb un anunci en el llibret de la Falla i distribuir-la per Whatsapp.

La campanya compta així mateix amb la col·laboració d’Eugeni Alemany, així com de la fallera major de València de 2018, Rocío Gil, informa l’entitat.

En l’edició d’enguany d’aquesta iniciativa s’ha incrementat el nombre de falles participants, i el repte és superar les 100 tones de vidre recollides en la passada edició i aconseguir les 140 tones.

Publicitat