La falta de presència policial en mercats ambulants de València propícia la venda il·legal

La regidor de Cs María Dolores Jiménez denúncia la impotència dels comerciants legals enfront de la venda il·legal

La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València María Dolores Jiménez ha denunciat hui la relació existent entre la falta de policies en mercats extraordinaris i l’augment de venedors il·legals, “lo que està ocasionant friccions amb els comerciants legals”.

Jiménez ha visitat uns quants mercats durant els últims dies i ha comprovat la falta de presència policial i el gran nombre de venedors il·legals que acampen a gust en els mercats extraordinaris. “He pogut comprovar personalment la impunitat amb què estos venedors il·legals s’instal·len en els mercats i munten el seu propi lloc de venda al mateix temps que comprove la impotència que patixen els comerciants legals que inclús, en alguna ocasió, han hagut de posar obstacles amb caixes en el pas de persones per a impossibilitar que se situen els venedors ilegales”, ha dit l’edil de Cs.

En este sentit, la regidor ha manifestat: “Els comerciants legals, que paguen impostos, invertixen en els seus negocis, tenen horaris i complixen amb tots els requisits i obligacions, han de suportar que al costat del seu lloc de venda s’instal·len impunement sense cap tipus de problema multitud de venedors ilegales”.

Esta situació ve motivada com a conseqüència de l’eliminació del grup GOES, que precisament s’encarregava d’estos temes, i també per la disminució del nombre de policies durant el dia. Per a Jiménez, “esta situació està provocant efecte crida d’este tipus de venedors il·legals”.

Per a concloure, Jiménez ha manifestat que la gestió portada per la regidor Menguzzato respecte a la Policia Local és “nefasta, ineficaç, contrària als interessos dels ciutadans, abans de prendre determinades mesures hauria de plantejar-se la viabilitat de les mateixes, si no hi ha policies suficients, no cal fer experiments ideològics amb la seguretat”.