Les famílies d’Alcossebre que porten als seus fills a la llar d’Alcalà rebran ajudes al transport

Les famílies d’Alcossebre, que porten els seus fills a la llar d’infants d’Alcalà, rebran ajudes econòmiques al transport, per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre.
Aquesta ajuda se sembla, al que ja es realitza amb les famílies d’Alcossebre amb usuaris en la unitat de Respir Familiar situada a Alcalà.
Després de la renúncia el passat mes d’agost per part de l’empresa que gestionava el servei de guarderia municipal a Alcossebre, l’Ajuntament va iniciar un procediment urgent de licitació, sense que es presentés cap empresa, per la qual cosa no ha estat possible que el servei poguera tornar a prestar-se, com estava previst.
“L’Ajuntament posa l’edifici i tot el material, que vam comprar a l’anterior licitadora, a més de fer-se càrrec del 50% de la factura de la llum”.
“Lamentem que cap empresa s’haja presentat a la licitació però pensem que ja no podem fer més esforços per fer més avantatjosa l’oferta”, ha explicat la regidora d’Educació, Maria Agut.
“Cal tenir en compte que al municipi comptem amb una altra guarderia municipal, situada a Alcalà, a la qual també poden acudir les famílies”, ha recordat. Precisament, per afavorir que les famílies d’Alcossebre aprofiten aquest recurs municipal se’ls atorgaran aquestes ajudes al transport.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “els consistoris no tenim competències en educació i hauria de ser la Generalitat Valenciana la que es fes càrrec però, en no fer-ho, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre es veu obligat a realitzar un esforç econòmic important, mantenint la guarderia municipal, recurs amb el qual, ara per ara, ja compten pocs municipis. Ara, amb aquestes ajudes, afavorim que les famílies d’Alcossebre puguen portar els seus fills a la guarderia d’Alcalà, sense que els supose una despesa extra”.

L’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la compatibilitat per tal que el servei puga prestar-se com a Escola Infantil tot i que “lamentablement, fins al maig de l’any que ve aquesta autorització no arribarà. En el moment en què s’autoritze, l’Ajuntament posarà en marxa un ajut de 14.000 euros, que se sumarà a totes les facilitats que ja es donen, a les empreses interessades a gestionar el servei”.