Les famílies monoparentals tindran els mateixos descomptes que les nombroses en ExpoJove

AVL

Les famílies monoparentals que acudisquen a la 36a Fira de la Infància i la Joventut de València Expojove, només abonaran tres euros, ja que se’ls aplica un 40 per cent de descompte presentant el carnet que ho acredita, igual que les famílies nombroses, gràcies a la mediació de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta iniciativa continua la línia política del Consell de suport a les famílies i de reconeixement de la diversitat familiar amb l’equiparació en drets a les famílies monoparentals amb les famílies nombroses.

Cal recordar que el Consell ja va equiparar en drets a les famílies monoparentals amb les famílies nombroses, i així, en 2016 li les va incloure en tots els beneficis de taxes que tenien les nombroses, especialment totes aquelles que tenen a veure a l’àmbit educatiu, matrícules, taxes expedició títols, etc.

Entre les mesures concretes ja desenvolupades d’equiparació de famílies monoparentals i nombroses impulsades pel Consell es troben la deducció del tram autonòmic de l’IRPF entre 300 i 600 euros, la bonificació del 50 per cent o exempció en taxes i preus públics en matèria administració d’educació o acreditació de títols educatius en totes les seues etapes, o relacionades amb serveis administratius de funció pública, polítiques socials, adopció internacional o sanitat.

A més, des d’aquest curs acadèmic les famílies monoparentals ja tenen els mateixos punts que les nombroses per a l’elecció de centre educatiu, i des de l’1 de juny d’enguany, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana té un títol de descompte igual per a les famílies nombroses i les monoparentals, a més de ser un col·lectiu prioritari en les ajudes al lloguer d’habitatge.

La 36a edició de la Fira de la Infància i la Joventut Expojove, es desenvolupa del 26 de desembre al 4 de gener a València i enguany té com a temàtica l’alimentació i la diversió sota el lema Nyam!

En aquests moments hi ha 6.975 títols de família monoparental en vigor, 5.452 més que el juny de 2015, dels quals 3.485 estan en la província de València; 2.757 a Alacant i 925 a Castelló.

- Advertisement -
CatalanSpanish