```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació constata amb la FAPA el bon funcionament dels seus Escoles Matineres als pobles

El Govern Provincial confirma l'èxit d'aquest servei que ha duplicat i estudia noves iniciatives amb els pares d'alumnes.

La Diputació de Castelló ha constatat amb la Federació Provincial d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, FAPA Castelló Penyagolosa, el bon funcionament que està tenint el servei de Escoles Matineres que el Govern Provincial impulsa als pobles més xicotets com a part del seu ambiciós programa #Repoblem.

Així, el Govern Provincial ha confirmat l’èxit d’aquest servei que ja presta en els col·legis de 23 municipis de la província a través d’ajudes a les Associacions de Pares d’Alumnes, sufragant tant la contractació de monitors qualificats com l’adquisició de material i equipament per a les aules.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha compartit una reunió de treball amb el vicepresident de la FAPA, Josep Albiol, i Esther Marró i Francisco Samit, vocals de la federació. En la trobada han contrastat els diferents aspectes del funcionament dels Escoles Matineres i han estudiat la possibilitat d’ampliar tant aquest servei a més pobles com altres iniciatives especialment en els col·legis de municipis més xicotets de la província.

Vicente-Ruiz ha assegurat que “la nostra aposta per igualar les oportunitats en tot el territori provincial es tradueix en més serveis als pobles que ajuden les famílies a no haver de deixar-los per a tindre una vida laboral de qualitat. Aquestes Escoles Matineres estan ajudant al fet que desenes de famílies dels pobles més xicotets puguen conciliar la seua vida laboral sense haver de portar-se als xiquets a ciutats més grans i mantenint els alumnes en els col·legis dels seus pobles, i no se’ns ocorre millor forma per a continuar millorant que escoltar el que els pares ens hagen de dir”.

I és que cal tindre en compte que amb els Escoles Matineres de #Repoblem la Diputació de Castelló posa a la disposició de les famílies que resideixen als pobles un important recurs per la conciliació familiar i laboral en el medi rural a la província, un innovador servei en aquests municipis que està tenint un excel·lent acolliment.

En aqueix sentit, la diputada ha incidit que “en les valoracions que realitzem entre les AMPAS en concloure el curs percebem que els pares i els xiquets estan molt satisfets amb aquest nou servei. L’acolliment ha sigut espectacular i és per això que ja aquest curs hem duplicat els municipis beneficiaris i fomentarem la seua implantació en més pobles”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares tots coincideixen amb la qualitat del servei, amb la millora en l’adquisició de material que ha suposat per als centres i també en l’ajuda que els genera en el seu dia a dia als seus pobles comptar amb aquest servei per a conciliar la seua vida familiar i laboral”.

Més treball i pressupost

El compromís de la Diputació amb frenar la despoblació de l’interior es tradueix en treball i pressupost, com el que destina als EscolesMatineres que manté aquest servei en municipis de menys de 10.000 habitants.

“No hi ha millor prova del nostre compromís contra la despoblació i per la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs independentment d’on trien viure que aquest reforç de polítiques tan importants que estan donant tan bons resultats en l’àmbit rural”, ha indicat Vicente-Ruiz.

Cal assenyalar que durant aquest 2018 la inversió de la Diputació per al manteniment d’aquest servei de escoles matineres amb la contractació del personal i l’adquisició de material a través de les AMPAs dels centres educatius va ser de 125.380 euros, una inversió que reprendrà aquest 2019 per al manteniment del servei en els 23 municipis fins al pròxim final de curs escolar al juny.

Els municipis que ja tenien servei de escola matinera de la Diputació en l’anterior curs escolar i que la mantenen aquest són: Benlloc, Sant Mateu, Les Coves de Vinromà, Traiguera, Canet lo Roig, Sant Jordi, Cervera del Maestrat, Les Useres, Vilafamés i Sant Rafel del Riu.

El curs 2018/2019 s’ha ampliat i ja està en funcionament des d’el mes d’octubre passat en: Vilafermosa, Serra d´En Galceran (Els Ibarsos), Pobla Tornesa, Costur, Moncofa, Llucena, La Jana, Cortes d’Arenós, Atzeneta del Maestrat, Tales, Càlig i Alcossebre (Alcalà de Xivert).

Últimas noticias

Contenido relacionado