22.2 C
Valencia

Estes són les 4 fases de desescalada

"En acabar juny" s'espera que tot el país puga entrar en una etapa de "nova normalitat" una vegada controlada la pandèmia del coronavirus.

- Publicitat -AVL

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat este dimarts que “a la fi de juny” espera que tot el país puga entrar en una etapa de “nova normalitat” una vegada controlada la pandèmia del coronavirus, ja que serà quan es completarà el pla de desescalada establit en quatre fases.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, en el qual s’ha aprovat este “Pla per a la Transició cap a una nova normalitat”, ha explicat que cadascuna d’estes quatre etapes serà d’unes dos setmanes de duració pel que el procés complet durarà un mínim de sis setmanes i un màxim de huit.

Serà a la fi de juny, per tant, quan tot el país podrà entrar “en la nova normalitat si l’evolució de la pandèmia està controlada en tots els territoris”, ha advertit.

FASE ZERO O DE PREPARACIÓ

– Eixides individuals per a fer exercici, previstes per al 2 de maig.

– Obertura de locals i establiments amb cita prèvia per a atenció individual dels clients, com restaurants amb servei de menjar per a poder portar a domicili sense consum en el local. El servei haurà de prestar-se amb la màxima protecció.

– Obertura d’entrenaments individuals d’esportistes professionals i federats i l’entrenament bàsic de lligues professionals.

– Al llarg d’aquesta fase zero se’n va a intensificar la preparació de tots els locals públics amb senyalització i mesures de protecció per a preparar el començament de la següent fase.

FASE 1 O FASE INICIAL

– En funció dels criteris es permetrà l’inici parcial de certes activitats, obertura del xicotet comerç sota condicions estrictes de seguretat excepte els centres o grans parcs comercials “on són més probables les aglomeracions i s’incrementa més la mobilitat per a desplaçar-se fins a ells”.

– En restauració, es permetrà l’obertura de terrasses amb limitacions d’ocupació fins al 30 per cent, en hoteleria l’obertura d’hotels i d’allotjaments turístics excloent zones comunes i amb determinades restriccions que es plantejaran en una ordre pel Ministeri de Sanitat.

– En l’obertura de locals en la fase 1 s’inclourà un horari preferent per als majors de 65 anys que són el col·lectiu més vulnerable a la Covid-19.

– En el sector agroalimentari i pesquer es reprendran les activitats que mantenien restriccions.

– Els llocs de culte podran obrir limitant capacitat a un terç.

– En l’àmbit esportiu es contempla l’obertura de Centres d’Alt Rendiment amb mesures i higiene i protecció reforçades i si és possible torns i si és possible es permetrà l’entrenament mitjà en lligues professionals.

FASE 2 O FASE INTERMÈDIA

– En restauració, s’obrirà espai interior dels locals amb limitació d’aforament a un terç, garanties de separació i només per a servei de taules.

– Encara que el curs escolar començarà al setembre, en aquesta fase s’arrepleguen excepcions amb tres propòsits: activitats de reforç, garantir que els menors de sis anys puguen acudir si tots dos pares han de treballar presencialment i per a celebrar l’EBAU.

– Represa de la caça i pesca esportiva.

– Obertura de cinemes, teatres, auditoris i espais similars amb butaca preasignada i limitació d’aforament d’un terç.

– Seran possibles visites a monuments i equipaments culturals com sales d’exposicions, sales de conferències amb un terç de l’aforament habitual.

– Es podran celebrar espectacles culturals amb menys de 50 persones en llocs tancats amb un terç de l’aforament i a l’aire lliure seran possibles quan congreguen menys de 400 persones sempre que siga assegut.

– Els llocs de culte hauran de limitar el seu aforament al 50 per cent.

TERCERA FASE O FASE AVANÇADA:

– Una vegada es complisquen marcadors es flexibilitzarà la mobilitat general però amb recomanació d’ús de la mascareta fora de la llar i dels transports públics.

– En l’àmbit comercial, es limitarà l’aforament al 50 per cent i es fixarà una distància mínima de dos metres.

– En restauració es flexibilitzaran les condicions d’aforament i d’ocupació si bé amb estrictes condicions de separació entre el públic.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,745FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València suma esforços amb Gandia per a restaurar la Col·legiata

La corporació provincial ha donat suport per unanimitat a la iniciativa del consistori gandià per a solucionar els problemes estructurals d'este Monument Històric Nacional.

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià