3:34 pm - Wednesday, 8 July 2020

Estes són les 4 fases de desescalada

- Publicidad -Reciplasa

"En acabar juny" s'espera que tot el país puga entrar en una etapa de "nova normalitat" una vegada controlada la pandèmia del coronavirus.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat este dimarts que “a la fi de juny” espera que tot el país puga entrar en una etapa de “nova normalitat” una vegada controlada la pandèmia del coronavirus, ja que serà quan es completarà el pla de desescalada establit en quatre fases.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, en el qual s’ha aprovat este “Pla per a la Transició cap a una nova normalitat”, ha explicat que cadascuna d’estes quatre etapes serà d’unes dos setmanes de duració pel que el procés complet durarà un mínim de sis setmanes i un màxim de huit.

Serà a la fi de juny, per tant, quan tot el país podrà entrar “en la nova normalitat si l’evolució de la pandèmia està controlada en tots els territoris”, ha advertit.

FASE ZERO O DE PREPARACIÓ

– Eixides individuals per a fer exercici, previstes per al 2 de maig.

– Obertura de locals i establiments amb cita prèvia per a atenció individual dels clients, com restaurants amb servei de menjar per a poder portar a domicili sense consum en el local. El servei haurà de prestar-se amb la màxima protecció.

– Obertura d’entrenaments individuals d’esportistes professionals i federats i l’entrenament bàsic de lligues professionals.

– Al llarg d’aquesta fase zero se’n va a intensificar la preparació de tots els locals públics amb senyalització i mesures de protecció per a preparar el començament de la següent fase.

FASE 1 O FASE INICIAL

– En funció dels criteris es permetrà l’inici parcial de certes activitats, obertura del xicotet comerç sota condicions estrictes de seguretat excepte els centres o grans parcs comercials “on són més probables les aglomeracions i s’incrementa més la mobilitat per a desplaçar-se fins a ells”.

– En restauració, es permetrà l’obertura de terrasses amb limitacions d’ocupació fins al 30 per cent, en hoteleria l’obertura d’hotels i d’allotjaments turístics excloent zones comunes i amb determinades restriccions que es plantejaran en una ordre pel Ministeri de Sanitat.

– En l’obertura de locals en la fase 1 s’inclourà un horari preferent per als majors de 65 anys que són el col·lectiu més vulnerable a la Covid-19.

– En el sector agroalimentari i pesquer es reprendran les activitats que mantenien restriccions.

– Els llocs de culte podran obrir limitant capacitat a un terç.

– En l’àmbit esportiu es contempla l’obertura de Centres d’Alt Rendiment amb mesures i higiene i protecció reforçades i si és possible torns i si és possible es permetrà l’entrenament mitjà en lligues professionals.

FASE 2 O FASE INTERMÈDIA

– En restauració, s’obrirà espai interior dels locals amb limitació d’aforament a un terç, garanties de separació i només per a servei de taules.

– Encara que el curs escolar començarà al setembre, en aquesta fase s’arrepleguen excepcions amb tres propòsits: activitats de reforç, garantir que els menors de sis anys puguen acudir si tots dos pares han de treballar presencialment i per a celebrar l’EBAU.

– Represa de la caça i pesca esportiva.

– Obertura de cinemes, teatres, auditoris i espais similars amb butaca preasignada i limitació d’aforament d’un terç.

– Seran possibles visites a monuments i equipaments culturals com sales d’exposicions, sales de conferències amb un terç de l’aforament habitual.

– Es podran celebrar espectacles culturals amb menys de 50 persones en llocs tancats amb un terç de l’aforament i a l’aire lliure seran possibles quan congreguen menys de 400 persones sempre que siga assegut.

– Els llocs de culte hauran de limitar el seu aforament al 50 per cent.

TERCERA FASE O FASE AVANÇADA:

– Una vegada es complisquen marcadors es flexibilitzarà la mobilitat general però amb recomanació d’ús de la mascareta fora de la llar i dels transports públics.

– En l’àmbit comercial, es limitarà l’aforament al 50 per cent i es fixarà una distància mínima de dos metres.

– En restauració es flexibilitzaran les condicions d’aforament i d’ocupació si bé amb estrictes condicions de separació entre el públic.

Esta publicació està disponible en : Valencià Castellà

També te pot interessar

Últimes notícies

L’equip de govern presenta el ‘nou’ pressupost 2020 “que traurà Castelló de la crisi covid”

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que no és el pressupost que els haguera agradat "però sí el que necessitat la ciutat" i que entre altres coses té un marcat caràcter social.

L’OMS reconeix que el coronavirus podria transmetre per l’aire en llocs tancats

L'OMS reconeix que la Covid-19 podria transmetre per l'aire en llocs tancats, abarrotats i amb poca ventilació.

Emprenedors més joves i amb cicles formatius de formació professional a Alcoi

El programa Àgora Emprenedors, per a aquells que volen posar en marxa un negoci, ha atés a 32 persones en el primer semestre.

CSIF urgeix a Sanitat a proporcionar reforços sanitaris a Castelló

El sindicat condemna les últimes agressions verbals i lamenta que es puga estigmatitzar a tota una ciutat per un incident puntual.

L’Ajuntament de València contractarà 120 persones majors de 30 anys

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, contractarà abans de finalitzar l'any a 120 persones desocupades majors de 30 anys.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià Castellà