17.6 C
Valencia

La Fe implanta en el Banc de Sang d’Hematologia un nou programa de Seguretat Transfusional

- Publicitat -AVL

La secció de Transfusió del Servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha desenvolupat un nou programa de Seguretat Transfusional basat en un procés d’identificació electrònica de pacients abans de la transfusió.

El sistema permet identificar amb el mateix codi al pacient i a l’hemoderivat que se li va transfondre. D’esta manera, es contacta en temps real amb la base de dades del servei de transfusió i es comprova si eixa unitat és la que s’ha adjudicat per a eixe pacient. En cas contrari, apareix una alarma en roig que obliga a parar la transfusió. Este procés permet al personal del Banc de Sang controlar, en tot moment, el temps en què transcorre.

Esta tecnologia d’identificació de pacients permet reduir al màxim el risc d’error en les transfusions. De fet, des de principi d’any no s’ha recollit cap error d’identificació de pacients, amb el que el procediment ha millorat l’atenció del personal i la seguretat del procediment.

La implantació del programa s’ha anat adaptant als mitjans disponibles en les diferents àrees de l’hospital i actualment es transfondran més del 50% dels components sanguinis de l’Hospital La Fe amb este sistema.

Des de la secció de Transfusió del Servei d’Hematologia de l’Hospital La Fe s’hi han transfós, durant 2018, 33.564 components sanguinis dels quals 21.392 van ser concentrats d’hematies, 9.011 de plaquetes i 1.919 de plasma fresc. A més, es van utilitzar 622 unitats gamma-globulina anti-D per a previndre la malaltia hemolítica del nounat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià