24.9 C
Valencia

La febre del Nil podria estendre’s per tota Espanya segons un expert

Els principals símptomes són d'un quadre gripal, dolors musculars, febre, mal de cap i fins i tot es pot ser asimptomàtic.

- Publicitat -AVL

Encara convalescent pel coronavirus, a Espanya ha aparegut un altre virus que té preocupats als experts: la febre del Nil. El virus ja és present al país, amb una preocupant incidència a Sevilla.

Pablo Barreiro, metge expert en Malalties Infeccioses i medicina tropical i Co-director del Màster de Bioètica en línia d’UNIR, ha explicat en què vas cosir este virus. “En la majoria dels casos els principals símptomes són d’un quadre gripal, dolors musculars, febre, mal de cap… i fins i tot es pot ser asimptomàtic”. “Només entre el 2 i el 5 per cent dels casos presenta símptomes. És una malaltia que passa desapercebuda amb molta facilitat”, continuava explicant Barreiro.

No obstant això, les complicacions d’esta afecció poden derivar en situacions més severes. “Dels casos diagnosticats amb símptomes, la meitat ja podria tindre com a complicació una inflamació cerebral o encefalitis”, segons les paraules de Barreiro. Estos serien, de fet, els casos d’ingressos que s’han donat a Sevilla.

Respecte a la incidència més gran en la capital andalusa, Barreiro explica que “probablement els ocells autòctons ja estan infectades pel virus i hi haja un reservori animal estable. A més, com més càlida i humida és la zona, més sobreviu el mosquit”. Referent a això, l’expert ha informat que els llocs més comuns de proliferació de l’insecte són zones naturals, piscines rurals o marenys.

Esta febre, com ha anunciat el metge, presenta més riscos per a persones de més edat o amb malalties cròniques com a diabetis, càncer o aquelles que requereixen medicació inmunodepresora. En el cas dels més xicotets, les complicacions més dures poden arribar a derivar en una meningitis, segons l’expert.

Prevenció com a defensa

Esta malaltia transmesa per la picada del mosquit ‘Culex’, arribava al nostre país en el 2004 presentant casos principalment entre cavalls. La transmissió entre humans, segons Barreiro, “es produeix per transfusió sanguínia”.

Tenint com a punt de referència els casos als EUA, l’especialista considera que el virus podria estendre’s per tota la península, “sobretot en els mesos més càlids”. Per a combatre esta afecció, Barreiro ha deixat clar que el millor és la prevenció. “Este virus és de la família de la Febre Groga, per a la qual ja hi ha bovina, per la qual cosa seria possible idear una vacuna tenint ja este precedent”.

Un altre mètode de prevenció es basaria simplement a evitar les picades de mosquit amb l’ús de repel·lents cada 6 o 8 hores. “Els més recomanables són els que porten una concentració entorn del 45% de DEET”. Segons ha explicat el metge, “este repel·lent s’evapora des de la pell, creant una protecció que paralitza el vol del mosquit quan s’acosta”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable
- Advertisement -

: Valencià