18.9 C
Valencia

La Federació de Malalties Rares lliura un diploma a la Universitat de València

- Publicitat -AVL

El vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la  Universiat de València Ramón López ha rebut de mans de Juan Carlos González, delegat de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) a la Comunitat Valenciana, un certificat de reconeixement pel compromís de la institució acadèmica amb aquesta entitat. El motiu principal ha sigut l’entrega dels 3.000 euros recaptats durant la celebració del Passeig Saludable, realitzat el passat diumenge 1 d’octubre.

En l’acte, celebrat aquest dijous al Rectorat de la Universitat, també han participat la directora del Servei d’Extensió Universitària, Amparo Pérez; la Treballadora Social de FEDER, Zaira Martín; i la tècnica de la Universitat Maite Almela.

- Advertisement -

Tant Juan Carlos González com Zaira Martín han destacat la importància d’aquestes donacions ja que els diners es poden destinar a investigació o a projectes per a Millorar la Qualitat de Vida. En el cas de la donació de la Universitat, els diners aniran destinats a aquesta última vessant. No debades, FEDER compta, en l’àmbit d’aquests projectes, amb set opcions d’acció directa per a les persones amb malalties rares. Així, l’entitat realitza suport psicològic, la federació té un servei d’informació i orientació, un d’inclusió, un servei jurídic, també gestió associativa, i un programa d’accés a productes sanitaris.

A més, Ramon López i Juan Carlos González han firmat un conveni de col·laboració per a facilitar la cooperació interinstitucional en els camps de l’ensenyament i de la investigació. La Universitat s’ha mostrat interessada en sensibilitzar sobre la situació de les persones amb malalties rares i en recaptar fons a favor d’aquest col·lectiu.

FEDER Comunitat Valenciana està constituïda per 31 associacions i actua en nom de les persones que pateixen una d’aquestes dolències en el territori valencià: 360.000 persones afectades. Aquestes associacions són de xicotetes dimensions i amb pocs recursos. La Federació compta amb diferents tipus de socis col·laboradors segons les possibilitats d’ajuda a les associacions de malalties rares.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià