La Federació de Malalties Rares lliura un diploma a la Universitat de València

El vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la  Universiat de València Ramón López ha rebut de mans de Juan Carlos González, delegat de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) a la Comunitat Valenciana, un certificat de reconeixement pel compromís de la institució acadèmica amb aquesta entitat. El motiu principal ha sigut l’entrega dels 3.000 euros recaptats durant la celebració del Passeig Saludable, realitzat el passat diumenge 1 d’octubre.

En l’acte, celebrat aquest dijous al Rectorat de la Universitat, també han participat la directora del Servei d’Extensió Universitària, Amparo Pérez; la Treballadora Social de FEDER, Zaira Martín; i la tècnica de la Universitat Maite Almela.

Rovira  

Tant Juan Carlos González com Zaira Martín han destacat la importància d’aquestes donacions ja que els diners es poden destinar a investigació o a projectes per a Millorar la Qualitat de Vida. En el cas de la donació de la Universitat, els diners aniran destinats a aquesta última vessant. No debades, FEDER compta, en l’àmbit d’aquests projectes, amb set opcions d’acció directa per a les persones amb malalties rares. Així, l’entitat realitza suport psicològic, la federació té un servei d’informació i orientació, un d’inclusió, un servei jurídic, també gestió associativa, i un programa d’accés a productes sanitaris.

A més, Ramon López i Juan Carlos González han firmat un conveni de col·laboració per a facilitar la cooperació interinstitucional en els camps de l’ensenyament i de la investigació. La Universitat s’ha mostrat interessada en sensibilitzar sobre la situació de les persones amb malalties rares i en recaptar fons a favor d’aquest col·lectiu.

FEDER Comunitat Valenciana està constituïda per 31 associacions i actua en nom de les persones que pateixen una d’aquestes dolències en el territori valencià: 360.000 persones afectades. Aquestes associacions són de xicotetes dimensions i amb pocs recursos. La Federació compta amb diferents tipus de socis col·laboradors segons les possibilitats d’ajuda a les associacions de malalties rares.

PublicitatJuega Limpio Orihuela