10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La feminista Wassyla Tamzali qüestiona l’ús del burka en una conferència amb motiu del 8 de març

L’escriptora algeriana i advocada Wassyla Tamzali ha participat en la ponència ‘El burka com a excusa. No és religió, és política’, acte que ha tingut lloc en l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic i que culmina la programació que la Diputació de València ha organitzat amb motiu de la celebració del 8 de març. Tamzali és una ferma defensora de la prohibició del burka, en considerar-ho contrari a la idea de civilització.

“No es debat sobre una tela, sinó sobre un signe de dominació sobre les dones”, ha assenyalat l’escriptora algeriana, qui ha qüestionat l’ús d’elements com el burka i el vel al llarg de la ponència. La també advocada i militant feminista defensora del laïcisme denuncia en les seues obres la utilització en els països àrabs de la religió per a controlar a la ciutadania, així com els perills de l’integrisme.

“La religió representa una trobada de forces i es fa perillosa quan entra en el joc polític”. Wassyla Tamzali ha dirigit durant quasi 20 anys de programes de la UNESCO pels drets de les dones, a més de realitzar nombroses recerques sobre violència de gènere, prostitució i tracta de persones. La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha destacat d’ella que és “una gran feminista, una pensadora, que ha sabut traspassar fronteres i transmetre la seua filosofia i la seua forma d’entendre el feminisme”.

Amb aquesta activitat, la Diputació de València culmina la programació preparada amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que al llarg d’una setmana ha desenvolupat accions a Xàtiva, Favara, Albalat dels Sorells i València, combinant xarrades i conferències amb espectacles i exposicions. “Com a institució apostem per la defensa dels drets de les dones, per la Igualtat real. Bona prova d’açò són totes les activitats que s’han organitzat des d’aquest equip de Govern”, ha assegurat Isabel García.

D’aquesta manera, la Diputació de València mostra el seu compromís amb la Igualtat de gènere, una de les línies estratègiques del nou equip de Govern de la institució provincial, que porta treballant des de l’inici de la legislatura en la promoció d’accions que afavorisquen l’equitat. Entre les seues pròximes accions, destaquen l’aprovació aquest mes de març del Pla d’Igualtat, així com la realització de cursos dirigits a personal tècnic i polític en aquesta matèria.

Últimas noticias

Contenido relacionado