20.2 C
Valencia

FEPAC-ASAJA contribueix a potenciar la truficultura com a via de futur en l’àmbit rural de Castelló

Guinot: “Aportem assessorament i suport per a generar noves oportunitats de futur en la nostra agricultura”.

- Publicitat -AVL

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA Castelló) contribuirà a potenciar la truficultura com a via de desenvolupament i de futur econòmic en l’àmbit rural de la província amb la seua participació en la pròxima Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat que tindrà lloc a Culla. Així, a més de comptar amb un estand en la mateixa mostra, tècnics de FEPAC-ASAJA Castelló faran una xerrada amb la condició d’aprofundir en els temes que més interessen als truficultors de la província.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha assegurat que “des de la nostra organització agrària treballem per a aportar assessorament i suport als agricultors de la província amb la condició de generar noves oportunitats de futur en la nostra agricultura”.

En eixe sentit, Guinot ha explicat que “el cultiu de la tòfona, conegut com l’or negre de la gastronomia europea, és tingut en compte cada vegada més per les famílies d’entorns rurals castellonencs com a via de futur. Des de FEPAC-ASAJA potenciem el coneixement entorn de la truficultura perquè cada vegada beneficie més a la nostra terra i es fomente que les famílies de les zones rurals puguen tindre el seu projecte de vida en el seu territori”.

La xarrada tindrà lloc el dissabte 22 de febrer a càrrec de Marc Osuna, enginyer forestal en ASAJA Castelló i Cristian Gracià, tècnic en regs i versarà sobre les ajudes a inversions d’explotacions agràries, regs i fertirrigació en les explotacions.

Esta iniciativa forma part del complet programa d’activitats de la XVII Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc a Culla els dies 22 i 23 de febrer. Cal assenyalar que es tracta d’una cita ineludible per als amants d’este preuat fong, que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la tòfona negra i quan estes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. Un cap de setmana que reuneix a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

Aportar recursos als agricultors de Castelló
Esta xarrada informativa es contextualitza en la labor diària que desenvolupa el servei tècnic de la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FERPAC-ASAJA Castelló com a recurs útil al servei del sector castellonenc. I és que entre les funcions d’este servei es troba el de conéixer totes les ajudes i recursos que s’impulsen en l’àmbit europeu, nacional i autonòmic amb la condició d’afavorir el màxim aprofitament pel camp i la ramaderia castellonenca.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià