21.4 C
Valencia

El sector agrari genera a la província de Castelló 10.000 llocs de treball

FEPAC-ASAJA reclama més atenció al sector agrari com a oportunitat de desenvolupament i ocupació a Castelló.

- Publicitat -AVL

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA Castelló) reivindica a les Administracions més atenció al sector agrari provincial com a estratègic per a generar noves oportunitats de desenvolupament i ocupació a la província. El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, acompanyat del secretari tècnic, Adrián Lobo, ha donat a conéixer este matí les xifres del Balanç Anual 2019 d’esta associació agrària referent a la província que compta amb més de 5.000 socis agricultors i ramaders castellonencs.

Entre les xifres més destacades per Guinot, els 10.000 llocs de treball que el sector agrari genera a la província de Castelló. “L’agricultura i la ramaderia tenen futur en la nostra terra, com constaten les dades d’ocupació. La situació d’emergència que vivim actualment és reversible, però només ho serà si les Administracions ens tenen en compte com a sector estratègic en el futur desenvolupament de la nostra província. Si no és així, serà complicat que les noves generacions s’incorporen a un sector del qual únicament escolten dades negatives i missatges pessimistes. Necessitem ajuda per a canviar el relat, per a dir alt i clar que som agricultors i ramaders de Castelló i volem continuar sent-ho en un futur”.

El Balanç Anual 2019 de FEPAC-ASAJA Castelló quantifica en 25.000 les explotacions agràries distribuïdes en els 135 municipis de la província, “la qual cosa dona bona mostra de la magnitud i la importància que té el sector agrari en la nostra terra”.

Quant al perfil demogràfic de l’agricultor castellonenc, la Memòria Anual de FEPAC-ASAJA confirma l’envelliment del sector, ja que només el 4% dels agricultors de la província tenen menys de 40 anys, i el 50% més de 65 anys.

Cal recordar que entre les reivindicacions que FEPAC-ASAJA ha expressat en reiterades ocasions, la més recent en la manifestació del passat 14 de febrer a València, destaquen la revisió de la Llei per a millorar el funcionament de la cadena alimentària, crear un Observatori de Preus i que es perseguisca la venda a pèrdues en la Llei de Comerç Minorista; també un pressupost suficient per a cobrir les necessitats de les persones assegurades en el sistema d’assegurances agràries i la implantació d’una assegurança de costos/ingressos agraris, entre altres coses.

Un gran aliat per a frenar la despoblació rural
D’entre les oportunitats de futur per al sector és precisament el seu gran potencial mediambiental entorn dels nuclis urbans més contaminats de la província i la seua capacitat de consolidar població en el medi rural el més destacat per la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló.

“El 80% del nostre territori és rural i alberga només al 20% de la població. El suport a la ramaderia i l’agricultura a la nostra província és una gran oportunitat perquè més famílies decidisquen assentar el seu projecte de vida als nostres pobles i el gran baló d’oxigen mediambiental per a un creixement sostenible”, ha assegurat Guinot. “Si aneu hui dimecres a qualsevol poble xicotet de l’interior de Castelló, podreu veure tractors en el camp, famílies mantenint les seues granges de porcs, conills, pollastres… això és el dia a dia de la vida als nostres pobles. Hi ha famílies joves que viuen en el nostre interior i volen continuar amb aqueixa activitat que han vist fer als seus pares i als seus avis, i volem que puguen continuar fent-ho, perquè estem molt orgullosos de ser agricultors i ramaders, forma part del nostre passat i volem que continue sent present i futur en la nostra terra”.

I és que del Balanç Anual de FEPAC-ASAJA Castelló es desprén que el camp i la ramaderia sí que tenen oportunitats de futur a la província, amb un marcat caràcter emprenedor que confirmen indicadors com que la província de Castelló és líder en la Comunitat Valenciana en l’augment de superfície de cultiu ecològic. A Castelló l’increment de la superfície de cultiu ecològic en l’últim any ha sigut del 115%, arribant a les 33.415 hectàrees, la qual cosa representa un 26,1% de la Comunitat. La mitjana estatal en augment de cultiu de superfície ecològica se situa en 7,8%.

Al servei de l’agricultura i la ramaderia de Castelló
La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló ha contextualitzat esta informació com a part del seu treball en l’assistència a les seues més de 5.000 socis del sector agrari provincial.

Així, la que és la principal organització agrària de la província de Castelló ofereix anualment més de 10.000 serveis i assistències tècniques, ajudant-los a fer rendibles les seues explotacions, impulsant accions de formació, assessorant-los i gestionant-los les ajudes que arriben des de les diferents administracions i sent els seus aliats en la seua activitat, “perquè som agricultors i ramaders com ells i coneixem en primera persona de les seues dificultats”, tal com ha assegurat Guinot.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià