FEPAC-ASAJA insta a l’Administració que el sector primari siga considerat estratègic

El sector agrari castellonenc manté la seua activitat per a garantir el proveïment de comerços i establiments.

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, insta a l’Administració que considere al sector primari com a estratègic. Esta reclamació que manté des de fa mesos, especialment amb el seu suport a les mobilitzacions desenvolupades com a part de la campanya #AgricultoresalLímite, torna ara a tindre més sentit atés que la crisi sanitària pel coronavirus està posant de manifest especialment el paper fonamental que té el sector primari provincial.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha agraït “el compromís i treball que estan duent a terme els ramaders i agricultors de totes les zones de la nostra província en esta crisi sanitària. Demanem el reconeixement a una activitat que està travessant una important crisi i que ara, en estes complicades circumstàncies, està demostrant que és de vital importància per a continuar mantenint la normalitat en el proveïment de comerços i establiments dels nostres municipis”.

Quant a les condicions de treball del sector en esta situació d’alarma pel coronavirus, Guinot ha assenyalat que “remem tots en la mateixa direcció de contindre el virus a través del compliment de les normes que se’ns estableixen des de les administracions”.

Cal recordar que, segons les indicacions de Conselleria, tant si eres una persona propietària com una persona contractada està permés anar a treballar al camp, granja o assentament apícola. És necessari portar el Registre d’Explotacions Ramaderes (REGA), i en cas de trasllat de la producció recol·lectada també el Document d’Acompanyament i Traçabilitat (DATA).

Al servei de l’agricultura i la ramaderia de Castelló

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, manté durant estos dies a través del seu equip tècnic l’assistència a les seues més de 5.000 socis del sector agrari provincial a través del mail [email protected] i del telèfon 964 213 266.

Així, la que és la principal organització agrària de la província de Castelló ofereix anualment més de 10.000 serveis i assistències tècniques, ajudant agricultors i ramaders a fer rendibles les seues explotacions, impulsant accions de formació, assessorant-los i gestionant-los les ajudes que arriben des de les diferents administracions i sent els seus aliats en la seua activitat, “perquè som agricultors i ramaders com ells i coneixem en primera persona de les seues dificultats”, tal com ha assegurat Guinot, qui ha informat a més que ja han adequat els seus serveis a l’actual situació i “estem gestionant la presentació d’ajudes i altres serveis de manera telemàtica per a evitar desplaçaments i complir amb tota la normativa establida en esta situació en la qual tots hem de contribuir per a tornar a la normalitat al més prompte possible”.

CatalanSpanish