jueves, 28 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

FEPAC-ASAJA i l’UJI sumen esforços per a crear noves oportunitats agràries a la província

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA Castelló) i la Universitat Jaume I de Castelló conjuminen esforços per a crear noves oportunitats de futur en el sector agrari de la província. El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, s’ha reunit amb la rectora de la Universitat, Eva Alcón, per conéixer totes les línies de recerca i l’oferta tecnològica de l’UJI aplicada al sector agrari, així com presentar-li la informació, recursos i situació de l’agricultura i la ramaderia de la província segons el treball diari d’esta organització de referència per a l’activitat agrària de la província de Castelló.

A la reunió també han participat el vicerector de Recerca i Transferència, Jesús Lancis; el president executiu de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Carlos Cabrera; la gerent de la FUE-UJI, Gloria Serra; i el secretari de FEPAC-ASAJA, Adrián Lobo.

José Vicente Guinot ha assegurat que ha estat una primera reunió de treball «molt positiva, perquè hem plantejat ja els principals temes en els quals pivotarem la nostra col·laboració. Des de FEPAC-ASAJA som molt conscients que la Universitat Jaume I és la major font de coneixement de la nostra província, i hem d’aprofitar totes les possibles sinergies amb l’UJI per a atreure la innovació al nostre sector i generar noves oportunitats de futur».

En este sentit, Guinot s’ha mostrat convençut que «l’agricultura i la ramaderia tenen futur a Castelló. I hem de treballar diàriament per continuar construint este millor futur comptant amb tots els recursos a la nostra disposició en la nostra terra. Agraïm a la rectora el seu excel·lent acolliment i tot el treball que estan realitzant des de la universitat perquè el sector agrari castellonenc continue sent en el futur un sector estratègic per al nostre territori».

En este sentit, la pròpia rectora de la Universitat ha assenyalat que «la Universitat posseeix una àmplia oferta de tecnologies i línies de recerca que poden proporcionar solucions innovadores als diferents reptes que ha d’abordar la producció agroalimentària en els pròxims anys. Des dels aspectes més tecnològics fins a aquells relacionats amb la comercialització de productes o la generació d’empreses o cooperatives. Sens dubte, estes solucions poden contribuir a evitar la despoblació i preservar la indústria en molts llocs de l’interior de la província».

Cal assenyalar que la Universitat Jaume I compta amb diferents línies de recerca i serveis tecnològics en l’àmbit agroalimentari. Una oferta que abasta, entre altres, aspectes com el desenvolupament d’instruments per al control de plagues agrícoles, l’agricultura sostenible, la millora de la qualitat agroalimentària de productes hortofructícoles o l’aplicació de tècniques de metabolòmica i biotecnologia en l’àmbit de l’agricultura. En l’àmbit de l’oferta tecnològica, la universitat disposa entre la seua cartera de patents amb una plataforma per al monitoratge de l’entorn mitjançant sensors per a aplicacions d’agricultura de precisió.

FEPAC-ASAJA amb el futur del sector provincial

Esta línia de col·laboració oberta amb la Universitat Jaume I de Castelló es contextualitza en el treball que està realitzant FEPAC-ASAJA Castelló per obrir noves oportunitats de futur a l’agricultura i la ramaderia provincial. Amb més de 5.000 associats del sector agrari provincial, FEPAC-ASAJA es posiciona com l’organització agrària de referència a la província.

Com a resultat de la seua gestió diària a favor dels interessos del camp de la província, FEPAC-ASAJA realitza entorn de 10.000 assistències tècniques anuals dirigides a millorar la rendibilitat i les condicions laborals dels milers de persones que a la província es dediquen a l’agricultura i la ramaderia.

Últimas noticias

Contenido relacionado