11:01 pm - Thursday, 4 June 2020

Fernando Daròs: “La reedició del pacte és una necessitat pel poble de la Vall”

- Publicidad -Reciplasa

Daròs: "Si forma alcalde, el primer que faria seria obrir una oficina de participació ciutadana on tots els vallers i valleres pogueren vindre ha presentar les seues propostes per millorar els carrers, els barris, el poble, en definitiva la vida de tots i totes"

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent DiVal AMIC
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Entrevistem a Fernando Daròs, cap de llista de Compromís a l’alcaldia de la Vall d’Uixó, que ens parla sobre la seua candidatura, el seu programa electoral i els assumptes del municipi.

P.- Com valores l’evolució de la relació amb l’alcaldessa?

R.- Positivament, la meua relació amb l’alcaldessa ha sigut bona durant tota la legislatura, políticament ens hem entés prou.

P.- Com valora la gestió de l’alcaldessa?

R.- Segurament no sóc la millor persona per contestar això, jo entenc la gestió de l’alcaldia com a la gestió del govern tripartit. No entenc qui ha fet açò o qui a fet allò, ho entenc com un tot, així ho hem treballat durant els quatre anys que he estat al govern. Puc contestar a com ho hem fet com a govern i ahí la meua resposta és positiva, però no entraré en personalismes dins d’un grup de treball.

P.- Quines són les mesures del seu govern de les quals se sent més orgullós?

R.- Òbviament de l’acord alcançat amb l’empresa de neteja viaria i de replegada del fem. Tot el treball per aconseguir eixe acord ha donat uns magnífics fruits pel nostre poble.

P.- En què li hauria agradat avançar més?

R.- En matèries mediambientals. M’haguera agradat poder posar el contenidor de la fracció orgànica abans, poder aprofundir en l’educació i la conscienciació ambiental, accions d’eixe tipus. També m’haguera agradat poder aprofundir en temes de participació ciutadana (pressupostos) i de reorganització administrativa (dificultat a l’hora d’obtindre certs permisos).

P.- Quin és el major problema de la ciutat en estos moments? Què proposa per a remeiar-ho?

R.-  Mentre hi haja gent aturada, el principal problema deu ser l’atur. Què proposem? Seguir amb les polítiques directes de creació de treball que han vingut des de la Conselleria d’Economia Sostenible i per descomptat fer tot allò que estiga en la nostra mà per a afavorir la vinguda i apertura d’empreses als nostres polígons. Crear treball públic és necessari però també ho és crear-ne de privat.

P.- Han hagut moltes diferències entre els socis de govern durant la legislatura?

R.- Jo no parlaria de diferències, òbviament hi han hagut punts on no estaven totalment d’acord, però amb diàleg s’han solucionat eixes diferències i s’ha pogut governar bé.

P.- Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals?

R.- Les eleccions estatals i autonòmiques marquen tendències però no són mai unes eleccions municipals. Al poble, i la Vall encara que gran és un poble, la gent li agrada saber a qui vota i el vot pot diferenciar-se en funció de la gent d’una llista o l’altra electoral.

P.- Amb quin partit polític no pactarien mai?

R.- Amb VOX.

P.- Com està vivint la campanya electoral?

R.- Amb la il·lusió pel futur del poble però amb el cansament de dur dues campanyes seguides.

P.- Està havent-hi una campanya electoral combativa entre els actuals socis?

R.- No, la relació entre els socis del tripartit és bona i durant esta campanya això es nota.

P.- Quin és el pilar bàsic del seu programa electoral?

R.- El control dels grans contractes del poble i la creació de plans d’actuació en diverses matèries, plans transversals que afecten pràcticament totes les regidories, que ens ajuden a millorar la relació i l’ús dels nostres veïns amb l’ajuntament.

P.- Si fóra alcalde, quina seria la primera mesura que prendria?

R.- Obrir una oficina de participació ciutadana on tots els vallers i valleres pogueren vindre ha presentar les seues propostes per millorar els carrers, els barris, el poble, en definitiva la vida de tots i totes.

P.-Si fóra necessari tornaria a repetir el pacte per arribar a l’equip de govern?

R.- Sí, de fet crec que la reedició del pacte és una necessitat pel poble de la Vall.

P.- Després de quatre anys de govern, seria més exigent a l’hora de fer pactes?

R.- No diré més exigent, diré que tinc més dades per fer les coses més bé. Coneixem millor el poble, les seues necessitats i el seu ajuntament. Açò s’ha de notar a l’hora de l’organització d’un pacte postelectoral.

P.- En el seu programa, entre altres coses, li dóna molta importància al tema esportiu, vol La Vall una ciutat esportiva?

R.- La Vall és una ciutat on molta gent practica esport. Per poder fer-ho amb condicions necessitem unes instal·lacions dignes. Jo no tinc clar si fa falta una ciutat esportiva gran i centralitzada, el que sé segur que fa falta llocs dignes per a la pràctica esportiva i en la mesura de les possibilitats econòmiques del nostre ajuntament, treballarem de valent per a aconseguir-les.

P.- També destaca un Pla de residus urbà, pensa que es pot acabar amb el tema dels excrements de gossos i el mal olor per culpa d’això que hi ha en molts llocs del municipi?

R.- El Pla Integral de Residus a Nivell Local que proposem va molt més enllà que en acabar amb els excrements dels animals. Nosaltres apostem per un pla molt ampli i general, que parle de com millorar la replegada del fem, com introduir el contenidor d’orgànica, què fer amb els abocadors incontrolats o amb els voluminosos que tenim pel carrer el “dilluns dels trastos”, com millorar l’educació amb xiquets, joves i majors, com poder treballar per augmentar els nostres percentatges de reciclatge,…
Moltes són les potes d’eixe pla, també el tema dels excrements que s’haurà de tractar seriosament.

P.- Per a vosté les persones majors del municipi, haurien de tindre més llocs específics per a ells?

R.- Per descomptat. Les persones majors mereixen tot el nostre respecte i des de l’ajuntament s’hi ha de treballar perquè estiguen en les millors condicions possibles. Construir el CEAM ha de ser una realitat ja, deixant-nos de partidismes és una obra cabdal per al nostre poble.

P.- Els veïns de la Vall es queixen molt pel soroll, pensa que es pot controlar?

R.- El soroll és una forma més de contaminació, la contaminació acústica i com a tal s’hi ha de controlar. Tenim una ordenança municipal que tracta el tema, el que hem de fer és posar-la en valor i fer-la complir. Les ordenances municipals s’han de fer complir, sempre amb serenitat i sense buscar confrontacions però les normes estan per complir-se.

P.- En el seu programa hi ha previst reasfaltat el poble?

R.- El poble té un programa de reasfaltat que va més enllà d’una legislatura. Eixa ha sigut una de les accions d’este govern, fer plans amb visió de poble i no d’ajuntament. Hem desenvolupat un pla d’asfaltat que comprenia esta legislatura que s’acaba i la pròxima. Així que al programa no fa falta un pla d’asfaltat, eixe pla ja és una realitat pels pròxims anys.

P.- Es modificarà l’ordenança que deixa tallar els carrers per qualsevol cosa i molestar al veïnat?

R.- Acabar de fer una ordenança de festes també és una necessitat pel nostre poble. En esta legislatura es va començar a treballar però no s’ha pogut concretar en res real. Estos pròxims anys esta ordenança serà una realitat.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Benaguasil destina quasi un milió d’euros al Pla Re-Acciona

L'Ajuntament de Benaguasil ha elaborat el Pla Benaguasil Re-Acciona, un document amb un marcat caràcter social i econòmic que naix per a fer front a l'efecte de la crisi sanitària de la Covid-19.

Sanitat confirma 2 morts en residències d’Alacant en les últimes 24 hores

La província suma a més 2 infectats nous detectats per PCR.

Sanitat confirma 2 morts en residències de València en les últimes 24 hores

La província suma a més 2 infectats nous detectats per PCR.

Sanitat confirma 1 mort en una residència de Castelló en les últimes 24 hores

La província suma a més 2 infectats nous detectats per PCR.

Localitzen a un menor de 3 anys a Oliva buscat per les autoritats alemanyes

El menor de tres anys va ser traslladat a un centre de menors de protecció d'una localitat valenciana, a l'espera que les autoritats alemanyes es facen càrrec del menor.

Esta publicació està disponible en : Valencià