Fernando Giner fa balanç de 12 incompliments greus de l’alcalde amb els valencians en 2017

El grup municipal Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha denunciat 12 incompliments de l’alcalde, Joan Ribó, amb els valencians. Les 12 causes són l’habitatge, el xec escolar, l’EMT, la brutícia, l’accessibilitat, la ciutat embossada, el Cabanyal, les Falles i les tradicions, Ciutat Vella, la falta de diàleg, l’estil de govern i l’ocupació, segons ha afirmat el portaveu de Cs Fernando Giner en el balanç de l’any 2017.

En matèria d’habitatge, el portaveu ha manifestat: “L’alcalde ha passat de prometre la construcció d’habitatges en 2015, a comprometre’s en 2016 a comprar pisos per a lloguer social, a presentar un pla l’execució del qual encara es desenrotllarà en 2018 basant-se en una llei, la de Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana, recorreguda en el Constitucional. Del seu pla de xoc inicial no hi ha res de res”.

L’educació és el gran fracàs de Ribó. “Enguany hi ha 660 famílies menys sense el xec escolar, la qual cosa els impossibilita la conciliació familiar. A més, hi ha més de 2.000 peticions de manteniment de col·legis sense atendre per part de Ribó. Este alcalde fa cada dia més difícil ser pare i mare i treballar”, ha dit Giner.

El transport públic és el tercer incompliment, en opinió del portaveu de Ciutadans. “Els valencians tenen esperes inacceptables en les parades de l’EMT de fins a 20 minuts els dies laborals en hores punta. Ribó ha sigut incapaç de comprometre’s amb els valencians a què les freqüències màximes siguen de 10 minuts en les línies de l’EMT, tal com s’ha exigit des de Ciutadans. A més, incompleix la seua promesa electoral de donar un servici de 24 hores en l’EMT“.

“València és una ciutat bruta i, damunt, Ribó s’equivoca en els pressupostos i dota quasi un milió menys de neteja viària per al pressupost de 2018”, ha citat Giner com a quart incompliment.

Un altre incompliment és l’accessibilitat. “Des del 4 de desembre, Ribó incompleix el Reial Decret Legislatiu 1/2013 on s’exigeix l’accessibilitat a tots els edificis públics, parades d’autobús i espais públics”, hi ha assenyalat Giner.

La mobilitat és el sext incompliment. “València és una ciutat embossada”, ha dit Giner, a la qual cosa ha afegit: “Hui un valencià tarda un 20% més del seu temps a realitzar els desplaçaments. Ribó ha convertit al carrer Colom en l’embut de la mobilitat”.

El sèptim incompliment és “la frustració del Cabanyal i el Canyamelar. Ribó ha sigut incapaç de recuperar el barri i d’erradicar la degradació social que va provocar l’anterior govern municipal. No ha pogut implantar ni coordinar polítiques socials, urbanístiques, de seguretat i de mobilitat. És la icona de la falta de gestió”.

Respecte en les Falles, les tradicions i la cultura, Giner ha dit: “Ha deixat palpable la seua desafecció per les tradicions valencianes. Ha provocat un enfrontament sense precedents en el món faller com va fer amb l’enquesta sectària. Ribó no ha solucionat el desacord entre la festa i els veïns i qualificat a la nostra principal festa, les Falles, de grotesca. Mentrestant, dóna subvencions a entitats catalanistes”.

Ciutat Vella és un altre incompliment. “El tripartit ha convertit a este districte en un parc temàtic per al turisme ‘low cost’, provocant una expulsió dels veïns com a conseqüència de la falta de condicions per a poder viure. La inseguretat és palès així com la falta de neteja”, ha dit Giner, que ha posat de manifest “la problemàtica extrema negada per Ribó en Velluters”.

La falta de diàleg amb els hostalers, el comerç i els mercats municipals és un altre dels incompliments de l’alcalde. “Ribó ha generat inseguretat jurídica entre les pimes i els autònoms valencians”, ha lamentat Giner.

Com a onzé incompliment, Giner hi ha assenyalat: “Ribó dirigeix un desgovern amb un estil propi, el Grezzismo. En eixe estil hi ha consentiment, improvisació, idees, sectarisme i provocació. I, sobretot, un tripartit on no es parlen. Tenen contínues disputes en públic i la ideologia s’anteposa a la gestió com succeeix amb el suport a la Cavalcada de les Magues sense cap tradició en la ciutat de València. Són incapaços d’executar els seus propis acords de govern. L’últim exemple és la V-21, on un minut després de l’acord plenari cada un dels tres socis de Govern van decidir una cosa distinta”.

Finalment, Giner s’ha referit a l’ocupació com l’incompliment més important. “València té més desocupació juvenil que Grècia. Han confeccionat un pla d’ocupació que desconeixen els propis membres del tripartit i, davant de les nostres preguntes, neguen l’existència d’eixe propi pla d’ocupació”, ha conclòs Giner.

CatalàEspañol