Partits i col·lectius commocionats amb la mort de Fernando Lumbreras

El col·lectiu LGTBI ha rebut amb commoció este succés i ha destacat la figura de Lumbreras com un pioner en la lluita pel reconeixement de la diversitat i dels seus drets.

PublicitatAVL

La Policia Nacional investiga la mort violenta de Fernando Lumbreras, el primer president i fundador del col·lectiu Lambda a València al seu domicili, al barri de Patraix de València. Lumbreras va ser un dels impulsors de la lluita LGTB a la ciutat. Tenia 60 anys i aparentment vivia a soles.

Els agents trobaren, a última hora d’anit, el cadàver amb colps en tot el cos i la casa completament rebolicada. Els veïns foren els qui alertaren la policia, en cridar el 091 cap a les 20.30 hores. A hores d’ara s’investiga si es tracta d’un robatori.

PublicitatRovira  

Lambda l’ha recordat amb un missatge i unes imatges en el seu perfil de Twitter: “Hui és un dia trist”, escriuen. “Volem per damunt de tot recordar i retre homenatge al gran treball que Fernando va fer pels drets LGTBI. Com a germà de lluita, sempre et tindrem en la memòria”, han assenyalat.

També representants de partits polítics com ara Podem, Compromís, PSPV o el Pacma, a més de diverses entitats, han expressat a través de les xarxes socials el seu condol i tristesa per l’assassinat de l’activista Fernando Lumbreras.

Publicitat