‘#promptehocelebrarem’, missatge de festa i esperança a Almassora

La campanya en mobiliari públic apel·la a la il·lusió en l'inici de Santa Quitèria.

El departament de Festes de l’Ajuntament d’Almassora ha preparat una campanya en el mobiliari públic per a encoratjar a la població coincidint amb l’inici de les celebracions de Santa Quitèria, que hagueren arrancat esta nit en situació ordinària.

D’esta forma, banderoles, marquesines i façanes d’edificis rememoren escenes d’altres edicions festives amb les imatges dels fotògrafs locals professionals.

“Vam proposar als artistes que ens vengueren algunes de les fotos més representatives per a decorar espais públics en un moment en què existeix un sentiment de tristesa i neguit per la gravetat de la pandèmia i la suspensió de tots els actes públics”, ha assenyalat la regidora de Festes, Isladis Falcó, “i després encarreguem un disseny molt visual i atractiu amb l’etiqueta ‘#promptehocelebrarem’, de manera que confiem tot el procés a empreses i autònoms d’Almassora”.

Així, la seua regidoria va comprar les fotografies als estudis d’Ediciones Muphy, Gilberto Membrado, Kike Simón i María López (Nidori) i va confiar en l’empresa de disseny local Dobleessa per a la creativitat de les banderoles que flanquegen la plaça d’Espanya, les marquesines en el nucli urbà i la platja, la decoració del balcó de l’ajuntament i la lona instal·lada en el centre social de Fàtima.

La processó de Santa Quitèria i les Calderes (Membrado), els bous al carrer i les penyes (Muphy), l’ofrena de la patrona i els cavalls i mansos pel Millars (Simón) i l’Esclat de Festa i el romiatge a Santa Quitèria (Nidori) són els instants triats per a rememorar els actes més significatius de la setmana gran de maig. “Res és comparable a viure’ls en primera persona, però volem que siga un motiu més d’esperança per a continuar complint les normes i que prompte tornem a celebrar-ho junts”, segons Falcó.

De moment, aqueixa possibilitat no existeix i fins al tradicional romiatge es va convertir la setmana passada en un trasllat discret de la talla de Santa Quitèria des de l’ermita fins a l’església de la Nativitat amb cotxe patrulla de la Policia Local. En cas de canviar de fase en el procés de desescalada, el temple podrà obrir les seues portes amb aforament reduït perquè els fidels accedisquen a visitar la talla de la patrona.