Les Festes Grosses de Tuéjar, declarades d’Interés Turístic Autonòmic

La festivitat se celebra cada cinc anys durant els mesos d'agost

Foto: Cipriano Fornás
PublicitatAVL

Les Festes Grosses són una celebració de caràcter extraordinari que el poble de Tuéjar celebra en honor a la seua Patrona, la Immaculada Concepción. Cada 5 anys, coincidint amb els acabats en 0 i 5, se celebra esta antiga tradició, en la qual s’uneix religió, el record de la història i els costums del passat. Esta festivitat podria remuntar-se als segles XVI I XVII, donada la seua similitud amb altres festes de localitats pròximes que sí han pogut ser documentades.

Originalment, se celebraven al desembre, on coincidien amb la festivitat de la Immaculada Concepción, però en els anys 60, a causa de l’alt índex d’emigració del poble a les ciutats, es va decidir passar-les a agost perquè coincidiren amb el període vacacional d’aquells que van haver de marxar-se fora a la recerca d’oportunitats laborals i que trobaven a faltar la seua celebració més volguda.

PublicitatRovira  

Les festes solen celebrar-se durant les tres primeres setmanes d’agost, encara que els dies principals són els dies 15, 16 i 17. Els actes més emblemàtics són “la pujada de la Mare de Déu”, la “Rodá de la bandera” i el “Entramoro”.

La Generalitat ha donat a conéixer hui l’aprovació perquè les Festes Grosses de Tuéjar siguen reconegudes com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic, aconseguint així aprovar la sol·licitud presentada per l’ajuntament de la localitat el passat mes de juny.

Publicitat