Festes il·legals i okupes posen en perill l’Alqueria Serra de València

Els veïns del barri de Benimaclet s'han queixat i denunciat els concerts il·legals que han hagut de patir fins a altes hores de la matinada durant aquest estiu en la zona de l'Alqueria Serra sense que el govern de la ciutat de València haja fet res sobre aquest tema.

Els veïns del barri de Benimaclet s’han queixat i denunciat els concerts il·legals que han hagut de patir fins a altes hores de la matinada durant aquest estiu en la zona de l’Alqueria Serra sense que el govern de la ciutat de València haja fet res sobre aquest tema.

No és la primera vegada que els veïns del barri pateixen aquestes molèsties sense que ningú actue. La zona ha acollit també festes il·legals en alguna nit de cap d’any, al costat del cementeri de Benimaclet, que s’han allargat durant diversos dies amb centenars de persones sense que la Policia actuara malgrat les denúncies.

El diputat i president de Contigo Somos Democracia, José Enrique Aguar, ha demanat a l’alcalde de València, Joan Ribó “sensibilitat amb els barris i alguna cosa tan senzill com fer complir la llei, però el descans dels veïns i el que no s’organitzen festes il·legals no és prioritari per al nostre alcalde”.

A més des de l’Associació de Veïns del Barri de Benimaclet s’ha alertat que la zona on es fan aquestes festes és en la qual se situa l’Alqueria Serra, un immoble declarat Bé de Rellevància Local, que s’hauria de protegir i rehabilitar i que cada vegada presenta un estat més ruïnós. Els seus propietaris no han actuat en la mateixa malgrat l’evident estat, i el consistori no ha emprés accions per a preservar aquesta construcció el segle XVI.

José Enrique Aguar ha assegurat que els incidents en aquesta zona “són habituals, no solament amb aquestes festes il·legals, el mes de febrer l’amo va denunciar davant la Policia Local que l’alqueria havia sigut ocupada, es va constatar que era cert, però no es va fer res més”, i ha instat al govern de Joan Ribó “a prendre mesures, si fóra tan diligents a vetlar pels veïns dels barris i pel patrimoni de l’horta com a pintar voreres, València seria l’enveja del Mediterrani”.

CatalanSpanish