15:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les Festes de Moros i Cristians de Paterna celebren aquest cap de setmana el seu Mig Any

Paterna celebra aquest cap de setmana el seu Mig Any, una festa que commemora el pas de l’equador de l’exercici fester i que marca el compte enrere per a les Festes Majors del municipi que tenen lloc durant la segona quinzena d’agost.

Durant tot aquest cap de setmana, les 25 comparses de Paterna es donaran cita al Parc Empresarial Tàctica per celebrar, amb jocs, música i desfilades, la proximitat de les festes de Moros i Cristians.

Perquè els comparsers i comparseres puguen gaudir millor d’aquesta festa, des de l’Ajuntament s’ha condicionat la zona per a la celebració i s’ha engegat un tractament de desinfecció i higienització per prevenir l’aparició i proliferació d’insectes.

Les celebracions donen començament aquest divendres 21 amb un sopar de germanor de les comparses a la qual seguirà una discomóvil a partir de les 00 hores.

El dissabte 22, els assistents gaudiran d’un matí de jocs de taula amenitzat amb música i a partir de les 13 hores s’iniciarà el concurs de paelles. A la vesprada tindrà lloc una nova edició de les Olimpíades Comparseres, amb campionats de truc i parchís, i jocs tradicionals com el joc de les cadires, el mocador o jocs d’aigua.

La festa viurà el seu dia gran el diumenge 23. Després de la missa en sufragi dels comparsers difunts, les diferents comparses es concentraran a les portes de l’Ajuntament per atendre al pregó fester. Aquest any el pregoner, triat per votació popular, serà Enrique Andreu Carrión, conegut com “Cuqui, el Blayo”, de la comparsa mora Alhama, que a més de ser capitania aquest any, és la comparsa fundadora de les festes de Moros i Cristians de Paterna. A partir de la 13 h, els comparsers i comparseres desfilaran en algaravia fins al Parc Central, en la primera desfilada de l’any.

Els actes festers del Mig Any conclouran amb un menjar de confraternitat entre veïns i comparsers en el que es repartiran 3.500 racions del tradicional “arròs en fesols i naps” com a agraïment per part de la Federació als veïns i veïnes, pel suport que brinden durant les festes.

Últimas noticias

Contenido relacionado