23.2 C
Valencia

L’octubre dels Cavallers omplirà Castelló d’història i solemnitat

- Publicitat -AVL

L’octubre a Castelló té l’insígnia cavalleresca i és que precisament la Germandat dels Cavallers de la Conquesta és qui té l’encàrrec d’honrar a Sant Francesc a la seua ermita, en la seua festivitat, com explica el Prohom de la Germandat, Luís Oria. Però és que a més a més, i tirant d’història cal recordar que la promoció de la llengua valenciana que ja a finals dels anys 60 plantejava esta “institució”, li ha valgut que també la ciutat dipositarà en la Germandat la responsabilitat inicial de rememorar el 9 d’Octubre.

Amb tot, el temps, la institució de la festivitat com a dia de la Comunitat Valenciana i per tant l’expansió dels actes a altres nivells, la Germandat dels cavallers sí que ha aconseguit fer perviure i consolidar altres actes, a més de la celebració de Sant Francesc d’Assís d’este divendres, que “al voltant d’una paella se li ocorrien a castellonencs tan insignes com Matilde Salvador, Miquel Peris, José Antonio Pradells, Josep Miquel Framcés o “Quiquet de Castalia” entre altres figures de la cultura i la història castellonenca”, com recorda el Prohom.

Per això, també dissabte dia 5 està previst l’homenatge Cívic a Tombatossals al Molí la Font a les 12 del migdia. Però de tota manera, entre els actes previstos, pot ser un dels més solemnes, protocol·laris i alhora emotius pels membres de la Germandat serà la Vetllà d’Armes. L’esdeveniment suposa l’acte d’introducció dels nous Cavallers.

Enguany, seran 13 els homes, que com està establert acudiran en caure la nit a l’ermita de Sant Francesc de la Font per complir amb el ritual introductori abans d’eixir en peregrinació cap a la Magdalena per fer el jurament de fidelitat als Furs amb el seu Padrí, cavaller acompanyant, i la figura de Na Violant per donar fe de la solemnitat del moment. Un dels últims actes que presidirà Andrea Sánchez com a màxima representant femenina de la Germandat durant el 2019 abans que la nova Na Violant d’Hongria, 2020 Maria Torres, siga proclamada oficialment.

NOVETATS A LES FESTES D’OCTUBRE

D’altra banda, dins dels actes previstos on, evidentment no faltarà la participació de la Germandat en el gruix de les celebracions institucionals del 9 d’Octubre a Castelló, com a novetats destaquen enguany les Escenes del Castelló Medieval que es representaran a la plaça Na Violant d’Hongria i davant l’estàtua del rei En Jaume, divendres 11 i un concurs de dibuix, el dissabte 19 que baix el lema “Pinta Na Violant i el rei En Jaume” apropara els més menuts, a estes dues figures històriques.

Un sopar Homenatge, el 25 d’octubre, on la Germandat dóna la benvinguda als nous membres i celebra els socis de 50 anys consecutius, així com l’homenatge a Na Violant i Dones de Companya de fa 25 anys, enguany Maria Monfort, posaran punt a un intens mes d’octubre.

 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià