El dia gran de les festes de Sant Jaume d’Orpesa combina tradició i noves propostes

La programació de cara al cap de setmana té un dels punts forts en els actes taurins amb el "encierros al estilo oropesino" i en els esdeveniments musicals i pirotècnics previstos a les nits.

La missa de Sant Jaume, després del tradicional volteig de les campanes, ha iniciat este dijous 25 de juliol, el dia gran de les festes que Orpesa celebra cada estiu en honor al seu patró. Una jornada on es combina la tradició més arrelada amb noves propostes per atraure més participació.

Així l’homenatge al Sant, amb la celebració eucarística que ha tingut lloc al matí amb la presència de la reina de les festes i dames de la cort d’honor, a més de membres de la corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Maria Jiménez, i esdeveniments amb identitat pròpia com el “encierro de toros al estilo oropesino“, declarat d’interès Turístic Provincial, conviu enguany amb novetats com la del ‘hippie Market‘.

A més, a les novetats com la d’este mercaet que comptarà amb una programació pròpia d’actuacions per a tots els públics es suma també la repetició d’activitats tant exitoses com la del taller i desfilada de fanalets tradicionals fets amb melons d’Alger. Una iniciativa que l’any passat ja organitzara l’associació S.O.C. i que tan bona acollida tinguera, en especial entre el públic infantil que va descobrir l’encant de confeccionar un fanalet, i en moltes ocasions fer-ho inclús amb la complicitat ‘d’auelos’ que recuperaven així una tradició de les festes d’estiu d’antany.

Pel que fa a la resta de la programació prevista per este cap de setmana que, com sempre, preveu una “altíssima afluència de públic en especial estiuejants i gent vinguda d’altres poblacions”, com apunta la regidora de FestesJennifer Cassany, els correfocs de divendres a la nit, les distintes propostes musicals que es poden consultar al programa de festes, o l’apartat taurí, conformen gran part dels esdeveniments més populars. Tot i sense oblidar que trobades com la de la ja consolidada travessia Platges d’Orpesa, del dissabte al matí, que arriba enguany a la seua XXXII edició, compten amb un públic propi d’aficionats.

CatalàEspañol