2:56 pm - Thursday, 6 August 2020

Els consells rectors de Festes i Turisme de Castelló aborden els pressupostos del 2020

- Publicidad -Reciplasa

L'aportació municipal es redueix per la COVID-19 i permetrà destinar més de 553.000 euros a polítiques del pla anticrisi.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Els consells rectors del Patronat Municipal de Festes i del Patronat Municipal de Turisme de Castelló han celebrat esta vesprada sessions telemàtiques extraordinàries per a, en tots dos casos, abordar la proposta de la presidenta, Pilar Escuder, del pressupost de cada patronat per a l’exercici 2020, així com l’aprovació del calendari de tramitació i l’establiment del termini per a la presentació d’esmenes a esta proposta. El punt de l’ordre del dia s’ha aprovat per majoria en els dos casos.

A falta de les xifres definitives, els pressupostos de tots dos patronats descendeixen respecte als del 2019, degut d’una banda a la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitària de la COVID-19 i les mesures de seguretat i protecció de la salut, com ha sigut el cas de les festes de la Magdalena, i a causa també de la reducció en l’aportació municipal que anualment deriva l’Ajuntament a estos patronats i de la baixada d’altres transferències o ingressos dels quals es nodreixen els patronats. La disminució de l’aportació municipal permetrà que el consistori dispose de més pressupost per a destinar-lo a polítiques que frenen els efectes de la crisi sanitària i contribuïsquen a la reactivació econòmica i social de la ciutat.

En el cas del Patronat Municipal de Festes, l’aportació municipal passa d’1.654.516 euros en 2019 a 1.281.016 euros en 2020, que són 373.500 euros menys. I en el Patronat de Turisme, la diferència és de 179.551 euros (1.327.375 euros en 2019 i 1.147.823 euros per al 2020). Amb això, l’equip de govern disposarà de més de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres polítiques del pla anticrisi.

La proposta de pressupost del Patronat Municipal de Festes estableix un muntant total d’1,3 milions d’euros, que són 727.500 euros menys que en 2019, mentre que la del Patronat Municipal de Turisme, ascendeix a 1,4 milions d’euros, que serien 65.400 euros menys que l’any passat.

La presidenta de tots dos patronats, Pilar Escuder, ha destacat després de les sessions, que “el turisme continua sent una activitat estratègica per a Castelló i fonamental per a la ciutat i per a la seua reactivació econòmica, igual que esperem poder reprendre el calendari festiu com més prompte millor, ja que les festes també contribueixen a la dinamització i la reactivació de la ciutat”.

El calendari de tramitació coincideix per a tots dos patronats i estableix un termini de presentació d’esmenes per part dels membres del consell rector corresponent de quatre dies hàbils a partir de demà, fins a les 23.59 hores del pròxim 9 de juny. Del 10 a l’11 de juny s’estudiaran les esmenes, el 12 es convocaran consells rectors i el 16 de juny se celebraran aqueixos consells rectors extraordinaris per a l’aprovació de les propostes definitives dels pressupostos de Festes i Turisme del 2020. El 17 de juny es remetran les propostes definitives a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat de l’Ajuntament, per a continuar la tramitació juntament amb el pressupost municipal.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Borriana contracta a quasi 100 aturats del sector agrícola a través del SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Onda honra al Santíssim Salvador amb totes les mesures preventives

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presidit la Missa Major que s'ha celebrat este matí, amb aforament limitat, i que els ondenses han pogut seguir per les televisions locals.

Ribó demana incloure el canal d’accés ferroviari a València en el “Pla Marshall europeu”

En una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, també li demana concreció sobre les aportacions al transport urbà de València.

El PP lleva la reforma de la Plaza del Ayuntamiento a la Real Academia de Bellas Artes y al Consell de Cultura

Denuncian que las intervenciones realizadas como el mobiliario con los maceteros instalados no están a la altura del valor arquitectónico y protección patrimonial de edificios como el propio Ayuntamiento.

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià