10.9 C
Valencia

Els consells rectors de Festes i Turisme de Castelló aborden els pressupostos del 2020

L'aportació municipal es redueix per la COVID-19 i permetrà destinar més de 553.000 euros a polítiques del pla anticrisi.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els consells rectors del Patronat Municipal de Festes i del Patronat Municipal de Turisme de Castelló han celebrat esta vesprada sessions telemàtiques extraordinàries per a, en tots dos casos, abordar la proposta de la presidenta, Pilar Escuder, del pressupost de cada patronat per a l’exercici 2020, així com l’aprovació del calendari de tramitació i l’establiment del termini per a la presentació d’esmenes a esta proposta. El punt de l’ordre del dia s’ha aprovat per majoria en els dos casos.

A falta de les xifres definitives, els pressupostos de tots dos patronats descendeixen respecte als del 2019, degut d’una banda a la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitària de la COVID-19 i les mesures de seguretat i protecció de la salut, com ha sigut el cas de les festes de la Magdalena, i a causa també de la reducció en l’aportació municipal que anualment deriva l’Ajuntament a estos patronats i de la baixada d’altres transferències o ingressos dels quals es nodreixen els patronats. La disminució de l’aportació municipal permetrà que el consistori dispose de més pressupost per a destinar-lo a polítiques que frenen els efectes de la crisi sanitària i contribuïsquen a la reactivació econòmica i social de la ciutat.

- Publicitat -

En el cas del Patronat Municipal de Festes, l’aportació municipal passa d’1.654.516 euros en 2019 a 1.281.016 euros en 2020, que són 373.500 euros menys. I en el Patronat de Turisme, la diferència és de 179.551 euros (1.327.375 euros en 2019 i 1.147.823 euros per al 2020). Amb això, l’equip de govern disposarà de més de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres polítiques del pla anticrisi.

La proposta de pressupost del Patronat Municipal de Festes estableix un muntant total d’1,3 milions d’euros, que són 727.500 euros menys que en 2019, mentre que la del Patronat Municipal de Turisme, ascendeix a 1,4 milions d’euros, que serien 65.400 euros menys que l’any passat.

- Publicitat -

La presidenta de tots dos patronats, Pilar Escuder, ha destacat després de les sessions, que “el turisme continua sent una activitat estratègica per a Castelló i fonamental per a la ciutat i per a la seua reactivació econòmica, igual que esperem poder reprendre el calendari festiu com més prompte millor, ja que les festes també contribueixen a la dinamització i la reactivació de la ciutat”.

El calendari de tramitació coincideix per a tots dos patronats i estableix un termini de presentació d’esmenes per part dels membres del consell rector corresponent de quatre dies hàbils a partir de demà, fins a les 23.59 hores del pròxim 9 de juny. Del 10 a l’11 de juny s’estudiaran les esmenes, el 12 es convocaran consells rectors i el 16 de juny se celebraran aqueixos consells rectors extraordinaris per a l’aprovació de les propostes definitives dels pressupostos de Festes i Turisme del 2020. El 17 de juny es remetran les propostes definitives a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat de l’Ajuntament, per a continuar la tramitació juntament amb el pressupost municipal.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià