El Festival 10 Sentits porta la dansa i el teatre als carrers de València

El Festival 10 Sentits ha convertit hui la plaça de l’Ajuntament de València en un espai escènic on es desenvolupen actuacions de dansa, música i teatre i tallers, com la creació de la companyia Fil de Sorra, que reflexiona sobre el paper de la dona en la migració mitjançant el llenguatge físic de les intèrprets.

El programa escènic per a la jornada recull també una altra dansa a la recerca de la identitat de l’artista José Manuel i una representació teatral sobre els tabús de la immigració, de Kamcha tka, segons ha informat l’organització del festival.

La plaça de l’Ajuntament de València és un dels escenaris del Festival 10 Sentits, que se celebra en diferents seus fins al 20 de maig amb actuacions diverses patrocinades per Caixa Popular, que també inclouen activitats infantils com el taller d’Arquilectures, que busca acostar l’arquitectura als més petits, o el taller art amb la violència, de Fractals, per denunciar la violència cultural a partir de la construcció d’una escultura a l’espai urbà.
Per hui estan previstes també altres actuacions com el projecte de Transmissions, en una mostra amb ballarins de Crew Lets Grow; la representació “ser Visibles” de la companyia La Subterrània; i l’actuació del ballador Eduardo Guerrero amb la coreògrafa del codi Gaga Ariadna Montfort.

El grup La Plata tanca amb els deu temes del seu àlbum la jornada a la plaça de l’Ajuntament, que ha instal·lat una exposició fotogràfica de Juan González sobre els sense sostre, i la mostra sonora d’Edu Comelles “Recuperar a Goerlich” sobre els seus projectes arquitectònics.

El Festival 10 Sentits pretén visibilitzar a través de propostes artístiques diferents realitats de la societat i ofereix programació per a tots els públics. EFE

CatalanSpanish