Requena es prepara per al Festival de Curtmetratges Requena i… Acció!

Des del divendres 1 al diumenge 3 de juny de 2018 en el Teatre Principal de Requena

Este divendres 1 de juny de 2018 comença la 5a edició del Festival de Curtmetratges Requena i… Acció!

El leitmotiv d’este any gira entorn de les xicotetes sales de cinema abandonades en pobles i ciutats. En esta ocasió, el festival homenatja al film “Cinema Paradiso“, que compleix 30 anys de la seua estrena.

El programa d’activitats, que ja pot consultar-se íntegrament, torna a ser divers i complet i promet tot un cap de setmana carregat d’emocions amb prou feines uns minuts.

A més, està disponible en Youtube l’espot d’este any del Festival de curtmetratges “Requena i… Acció!”, que com és habitual, aborda el tema entorn del qual gira el certamen. Este any, l’organització vol homenatjar a les sales de cinema dels pobles i ciutats xicotetes que van haver de tancar per la crisi i no han tornat a obrir. Per representar esta situació, la directora del Festival i del mateix espot, Laura Pérez Gómez, va decidir oferir la seua pròpia visió del final de la pel·lícula “Cinema Paradiso” del director italià Giuseppe Tornatore, baix el nom “Astoria Paradiso” per l’històric Cinema Astoria de Requena, hui en ruïnes.

La sala, que també dóna nom al concurs que premia els curtmetratges rodats a Requena i que se celebra de forma paral·lela al Festival, encarna a la perfecció el missatge que vol donar esta edició de “Requena i… Acció!”

L’any passat, la peça que va servir per a representar el lema del Festival va ser l’espot “Requena que no és poc”, basat en el clàssic de José Luís Entenimentada “Clareja que no és poc” i que va comptar amb l’actuació de Joaquín Climent i va aconseguir al voltant de les 7000 reproduccions. En esta ocasió, s’ha optat per un acostament que apel·la a sentiments com la nostàlgia i l’amor pel seté art protagonitzat per l’actor requenense Arturo Domingo, de l’associació CAT Raval Teatre.

Juntament amb l’espot de 2018, també es pot consultar tota la programació definitiva amb totes les activitats que tindran lloc durant este primer cap de setmana de juny. A part de les projeccions de la Secció Oficial i del Concurs Astoria, també hi haurà diverses actuacions i un taller de cinema infantil de la mà de Lluminària Educació, així com recepcions, festes i l’homenatge al director de cinema Miguel Alcantud; el qual tindrà lloc el diumenge 3 de juny durant la gala de clausura i lliurament de premis del Festival.

Publicitat