El festival Improversa, organitzat per l’IVC, ja escalfa motors per a la seua primera edició a Alacant

La primera edició d'Improversa, festival de música popular, urbana i tradicional, tindrà lloc de l'11 al 13 de maig a Alacant.

El festival Improversa, que conjuga els vessants urbà i tradicional de la música popular, escalfa motors per a la seua primera edició, que tindrà lloc a Alacant el proper cap de setmana, de l’11 al 13 de maig, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, i que preveu confirmar-se com una de les cites culturals més destacades de la ciutat.

Improversa, organitzat íntegrament per l’IVC, és el festival que reuneix tota la música popular, tant en el seu vessant urbà com tradicional, en què les paraules tenen un paper molt important, tant en el cant improvisat tradicional i urbà com en altres expressions més elaborades, com poden ser el hip hop o la cançó d’autor.

Rovira  

En paraules de Marga Landete, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, “Improversa és un festival realment de música popular, feta pel poble, aleshores, mesclem el vessant urbà, que a Alacant hi ha una escena molt potent de hip hop, amb el vessant tradicional i valencià. A més tenen una cosa en comú: el cant improvisat té molt de pes en els dos vessants. Hem volgut ajuntar-los i posar-los a compartir escenari. Ens agradaria molt que això pogués generar sinergies a mitjà termini entre tota la gent que està fent música des de baix i que puguen trobar noves sonoritats”.

El cartell d’Improversa, que centrarà el gruix de les seues actuacions al Teatre Arniches, comptarà amb les actuacions del raper alacantí Arkano i de Jonatan Penalba el divendres 11 de maig. El dissabte 12 de maig les actuacions seran totes en femení: l’alacantina Yaike, Tesa, JazzWoman i Lauren Nine posaran en escena les seues propostes urbanes.

El diumenge, últim dia del festival, tindran lloc a l’aire lliure les actuacions de cant d’estil amb els cantadors Xavier Benedito, Xavier de Bétera i Maria Amparo Hurtado, i els versadors Francesc Nicasio, Paco de Faura, Salvador López i Boro de Paterna, a més d’actuacions de ‘break dance’, mentre que l’Arniches acollirà a la vesprada els concerts de Víctimas civiles i El niño de Elche.

Per a assistir als diferents espectacles que inclou Improversa es poden adquirir passes d’un dia o un abonament de tot el festival. Les entrades estan ja disponibles al renovat web de l’IVC: http://ivc.gva.es/

PublicitatJuega Limpio Orihuela