Dénia celebra el seu IV Festival de Jazz als jardins de Torrecremada del 2 al 23 d’agost

El Festival de Jazz Dénia presenta en la seua quarta edició un cartell amb presència destacada de formacions de músics valencians, que reafirma la seua aposta pel swing o jazz clàssic i amb una bona oferta d'activitats paral·leles per a gaudi dels afeccionats.

El Festival de Jazz Dénia presenta en la seua quarta edició un cartell amb presència destacada de formacions de músics valencians, que reafirma la seua aposta pel swing o jazz clàssic i amb una bona oferta d’activitats paral·leles per a gaudi dels afeccionats.

Cada dijous, del 2 al 23 d’agost, a les 23 hores, els jardins de Torrecremada seran escenari dels concerts d’aquesta quarta edició del festival, “una cita ja ben coneguda entre el públic, en la qual preval la qualitat, però també la quantitat d’opcions que ofereix el programa”, segons ha assenyalat el regidor de Cultura de Dénia, Rafa Carrió.

En la mateixa línia, el músic Enric Peidro, director del festival, ha subratllat la bona participació del públic, afirmant que el festival “cobreix un espai per a l’afeccionat al jazz molt important, ofereix suport a músics nacionals i de la Comunitat Valenciana i contribueix a difondre un espai extraordinari com és Torrecremada”, afegint a aquest atractiu la facilitat d’aparcament per a accedir als concerts, “aspecte important a Dénia durant el mes d’agost”.

L’IV Festival de Jazz Dénia arranca el 2 d’agost amb l’actuació de la Potato Head Jazz Band, una formació d’hot jazz, swing i dixieland formada a Granada en 2003, considerada hui com una de les millors bandes d’aquest estil a nivell nacional i amb una important projecció nacional i internacional.

La banda Li Dancing Pepa Swing Band, “una bona representació de la nova generació de músics valencians”, en paraules de Peidro, actua el 9 d’agost i el guitarrista Fabian Barraza i el seu Django’s Trio ho farà el 16 d’agost. Aquest virtuós instrumentista, establit a Castelló, està considerat un dels millors guitarristes de gipsy jazz o jazz manouche d’Espanya i també del panorama europeu, segons ha apuntat el director del festival.

Posarà punt i final a aquesta quarta edició del Festival de Jazz Dénia el 23 d’agost l’Enric Peidro Swingtet. El seu concert, ha explicat Peidro, es convertirà en una trobada “no oficial” de ballarins de lindy hop de tota Espanya, que es desplaçaran fins a Dénia per a ballar aqueixa nit al ritme de la música del concert de Peidro i la seua banda.

Les entrades al festival ja es poden adquirir, a un preu de 12 euros, en el canal de venda online Instanticket i en els punts de venda establits a les botigues Ale-Hop del carrer Marqués de Camp i del centre comercial Portal de la Marina, a l’hotel Chamarel (carrer Cavallers, 13) i en OK Sofàs (partida Madrigueres Nord, polígon industrial). Els dies de concert es vendran entrades en taquilla a un preu de 15 euros.

Classes de lindy hop

Dins de les activitats paral·leles al festival, la jornada del 23 d’agost s’impartiran dues classes de lindy hop multinivell a la Casa de Cultura, a partir de les 19.30 hores. Els professors de l’escola Black Bottom València Miguel Cózar i Carla Saz conduiran les classes, destinades a alumnat amb un cert nivell adquirit en aquest estil de ball. El preu de matrícula és de 10 euros.

Aqueix mateix dia, a partir de les 21 hores, la professora de la Marina Lindy Hop Ana Oliete oferirà una masterclass de Sol Jazz, gratuïta per al públic que presente una entrada per al concert de la nit.

La participació en ambdues activitats requereix realitzar una inscripció prèvia dirigida al correu electrònic [email protected]

Jazz amb vermú

A l’hora de l’aperitiu, entre les 13.30 i les 15 hores, tornen a l’hotel Chamarel les sessions de “Vermut&Jazz”, amb l’actuació en directe dels Dénia Swing Serenaders (2 i 16 d’agost) i la banda liderada pel cantant Randy Greer (dies 9 i 23 d’agost).

L’accés a aquestes sessions de “Vermut&Jazz” té un preu de 6 euros i serà gratuït per a les persones que presenten l’entrada a qualsevol dels concerts del festival.

Finalment, tots els dies de concert, en horari de demà, hi haurà breus actuacions de jazz en diversos carrers de la ciutat per a promocionar i difondre el festival, en les quals els protagonistes seran, principalment, els músics que actuaran a la nit en Torrecremada.

ValenciàEspañol