Torrent acull en febrer la festivitat de Sant Blai, La Volta a la Comunitat i el Festival Arrels

El municipi de Torrent està en un període d'esplendor. L'Ajuntament travessa un bon moment econòmic i unes dates que concentren en el mes de febrer moltíssims esdeveniments que fan del poble un reclam turístic.

51
Festivitats torrent febrer

Torrent creix cada any. Ja són tres anys consecutius que el municipi viatja a FITUR, i fins ara, s’ha convertit en un reclam turístic que atrau cada vegada més gent. Concretament, el mes de gener, un dels més curts de l’any, serà el que concentre més esdeveniments turístics. El pròxim dilluns 3 de febrer, el poble acollirà la festivitat de Sant Blai, mítica per la seua tradició i que augmenta les visites cada any; el 6 de febrer, se celebrarà la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell on Torrent es convertirà en protagonista acollint l’eixida de la prova, que tindrà la meta a Cullera; i per últim, es viurà el Festival Arrels tematitzat en La Ruta de la Seda com exalçament de l’enriquiment que va aportar la històrica ruta comercial a la ciutat.

L’Ajuntament de Torrent ha celebrat este matí la presentació d’estos esdeveniments amb la finalitat de donar a conéixer tot el que ofereix com a poble i com a reclam turístic. Jesús Ros Piles, l’alcalde de Torrent ha destacat la llavor de l’Ajuntament que està al costat de les voluntats dels ciutadans a l’hora de fer créixer Torrent al futur.

Festivitats torrent febrer

Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell

La 71a edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, que se celebrarà del 5 al 9 de febrer, comptarà aquest 2020 amb una etapa amb eixida des de Torrent. La prova esportiva, que s’ha presentat en la participació del Diputat d’Esports i regidor de l’Ajuntament de Torrent, Andrés Campos, la regidora d’Esports, Susi Ferrer, i Ángel Casero, ciclista d’elit, que ha ascendit en aquesta edició a la categoria Pro-Sèries. En total participaran 21 equips, amb set corredors per equip, que formaran un escamot de 147 ciclistes.

Tots els equips espanyols estaran presents, on destaca la participació d’Alejandro Valverde, guanyador de la Volta a Espanya en 2018, el campió olímpic de l’equip de la CCC i els millors equips internacionals com Wallter Pulls. “Podem dir que la Volta a la Comunitat Valenciana té el nivell quasi millor que la Volta a Espanya però en menys reconeixement” diu Casero.

El recorregut començarà en la avinguda olímpica i continuarà pels ports de muntanya de Dos Aigües i Millars, fins la finalització a Cullera. Per la seua part, la regidora d’Esports, Susi Ferrer, ha posat l’accent “en la importància d’acollir esdeveniments tan rellevants com és la Volta Ciclista que converteixen a Torrent, una vegada més, en una ciutat que aposta per l’esport”.
Festivitats torrent febrer

Festival Arrels “La Ruta de la Seda”

En esta tercera edició del Festival Arrels, La Ruta de la Seda vol incidir en l’enriquiment que va aportar la històrica ruta comercial amb el símbol de la llavor: fa segles esta senda d’intercanvi va afavorir el descobriment de tradicions, gastronomia, art i maneres d’entendre la vida que van influir de manera determinant en cada territori del camí.

Amb ‘La Ruta de la Seda’ volen convidar a l’espectador a sensibilitzar-se, cuidar i gaudir de la diversitat que tenim al nostre abast des del descobriment de les seues múltiples manifestacions artístiques. El regidor de l´Àrea de Gestió de Recursos y Modernització, Andrés Campos Casado, ha destacat el fet que els últims anys l’èxit de participació ha sigut inesperat.

La programació és pràcticament gratuïta, i destaca per la seua inclusió en els festivals de música clàssica i pel seu interés internacional.

Festivitats torrent febrer

Festivitat de Sant Blai a Torrent

A Torrent se celebra el culte a Sant Blas el 3 de febrer. La celebració comença de bon matí al carrer Ramón y Cajal, on es beneeixen en missa els clàssics gaiatos que es venen a la porta de l’església.

En la processó només participen xiquets (3-5 anys) i la confraria de Sant Blas, van acompanyats de música de tabal i dolçaina. La raó que només participen xiquets i xiquetes és històrica; Sant Blas va curar a un xiquet quan era a la presó.

A Torrent contínua vigent el costum de posar-se oli en la gola fent el senyal de la creu per a curar-se el mal de gola i és comú recitar este refrany popular:

“Sant Blai gloriós, cura’m la gola i porta’t la tos”