Directius d’FGV admeten haver falsejat un contracte i exoneren a l’exgerent

En una vista celebrada en la secció segona de l'Audiència Provincial de València, tots dos han sigut condemnats a nou mesos de presó i inhabilitats per a l'exercici de qualsevol càrrec públic durant sis mesos

Els exdirectors d’Explotació de l’empresa pública FGV Vicente Contreras i d’Operacions Manuel Sansano han admés aquest dilluns haver falsejat l’adjudicació d’un contracte de seguretat per valor de 846.000 euros en 2007 i han exonerat a l’exgerent Marisa Gracia.

En una vista celebrada en la secció segona de l’Audiència Provincial de València, tots dos han sigut condemnats a nou mesos de presó i inhabilitats per a l’exercici de qualsevol càrrec públic durant sis mesos.

Així mateix, hauran d’afrontar una multa de 1.350 euros i abonar les coses processals en les quals ha incorregut el demandant, l’excap de Seguretat d’FGV Arturo Rocher, alguna cosa que ja han fet, segons ha confirmat a EFE el seu advocat, Óscar Domínguez.

L’admissió de responsabilitats els ha suposat una considerable rebaixa de la condemna, ja que inicialment la Fiscalia Provincial reclamava per a tots dos (i per a Gràcia) una pena de sis anys de presó.

Els tres consten també com investigats en la causa oberta per l’accident de Metrovalencia del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

El contracte falsejat va eixir a licitació en 2006 i es va adjudicar en 2007, i va estar orientat a la prestació dels serveis de vigilància i protecció de viatgers, instal·lacions i dependències d’FGV a la província de València.

Aquest contracte va ser adjudicat per Marisa Gracia a la signatura MED Seguretat “després de donar orde a Sansano i Contreras perquè modificaren la proposta d’adjudicació que havia realitzat Arturo Rocher, llavors cap de Seguretat”.

“La finalitat” era que aquesta empresa “resultara beneficiada sense atendre els criteris tècnics administratius fixats pel funcionari nomenat a aquest efecte”, segons va exposar la Fiscalia en el seu escrit d’acusació.

Rocher es va anar de vacances el 15 de juny de 2007 i va deixar la seua proposta al director de Contractació de l’empresa, però en tornar va comprovar que s’havia alterat la puntuació de les empreses concurrents.

Després de l’alteració d’aquest informe, el fill de Marisa Gracia, José Folgado Gracia, va estar treballant en Med Seguretat entre el 9 i 17 de juliol de 2007, 9 i 14 d’agost de 2007 i 10 i 19 de setembre de 2007.

El fiscal va considerar a Gràcia inductora del delicte de falsedat i autora del delicte de prevaricació, encara que queda exonerada després de la confessió dels altres dos ex-alts càrrecs processats.

CatalanSpanish