14:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

FGV ha rehabilitat i pintat les estacions de superfície de la L2, L3 i L1 nord

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rehabilitat i pintat els edificis i estacions en superfície de les Línies 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i 3 (Rafelbunyol-Aeroport) de manera completa i la Línia1 (Bétera-Vilanova de Castelló) en la seua part nord, fins a Bétera, de la xarxa de Metrovalencia. En el present any s’executaran els treballs en la Línia 1 en la seua part sud, fins a Vilanova de Castelló.

Aquestes actuacions estan incloses en el programa de manteniment preventiu, correctiu i d’execució d’obres accessòries que té com a finalitat garantir la conservació d’edificis, estacions i baixadors de metre i parades de tramvia. FGV destina al conjunt del pla 1,1 milions d’euros, IVA inclòs.

FGV ha realitzat aquesta actuació seguint una divisió realitzada segons la seua tipologia de construcció i història, pretenent una uniformitat pictòrica en cada grup i una intervenció coherent que preserve el patrimoni industrial.

Aplicació de colors segons zona i història dels edificis

Les estacions de la zona nord, com Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada-Alfara, Masíes, Bétera, L’ Eliana, Benaguasil 1, Benaguasil 2, Lliria, Almàssera, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Museros, Massamagrell i Rafelbunyol, tenen un parament ocre i una molduració en blanc.

Les estacions de la zona sud, com Paiporta, Picanya, Torrent, Picassent, Alginet, L’Alcúdia, Benimodo i Alberic, tindran parament de color rajola caravista com en el moment de la seua construcció.

La tercera divisió agrupa a les estacions del nou tradicionalisme de postguerra, com Sant Isidre (antiga), Sant Ramón, Font Almaguer, Font del Pitxer, Els Carolines (antiga) i Torre de Godella, que comptaran amb un parament en blanc.

Com a quarta opció es troben les estacions de Paterna, Seminari i Canterería, amb una proposta de colors corporatius de Metrovalencia com són el roig, blanc i negre.

El cinquè grup ho acapara l’estació de La Canyada que, malgrat ser una estació projectada en 1946 i sota uns paràmetres conceptuals diferents de les de la resta de la línia, té ja la mateixa tonalitat d’ocre i blanc, donades les semblances en molduraciones.

Un nou agrupament, també d’una sola instal·lació, ho constituirà l’estació en superfície construïda amb la inauguració del nou traçat de la línia a Vilanova de Castelló en 1990. Donada les seues característiques i naturalesa, es netejarà els seus paraments, que són de rajola caravista.

El setè i últim grup està compost per baixadors, marquesines, casetes i instal·lacions recents o de nova construcció, com Pobla de Vallbona, Torre del Virrey, Montesol, El Clot, Entrepins, La Vallesa, Santa Rita, Horta Vella, Pobla de Farnals, Sant Isidre, Col.legi el Vedat, Realón, Omet, Espioca, Ausiàs March, Montotal i Massalavés, en les quals s’estan emprant els colors corporatius roig, blanc i negre.

Les estacions de Carlet i Campament de Paterna, donada la seua singularitat com Bé de Rellevància Local, han de ser objecte d’un projecte exclusiu de rehabilitació i restauració.

Últimas noticias

Contenido relacionado