```
sábado, 27 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

FGV inicia la instal·lació de plataformes d’accés per a persones de mobilitat reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat en l’estació de Llíria de Metrovalencia una nova fase d’instal·lació de plataformes fixes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), que faciliten l’accessibilitat d’aquest col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens. A Llíria li seguiran Benaguasil 2n, Mislata, Mislata-Almassil, Aragó, La Canyada, Paiporta, Machado, Faitanar, Manises, Roses i Aiora, que s’espera que estiguen concloses després de l’estiu després d’invertir Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) 156.058 euros, IVA inclòs.

Aquests treballs formen part de les actuacions que s’impulsen des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, encaminades a la millora de l’accessibilitat en els mitjans de transport.

Amb les plataformes es tracta de solucionar un dels problemes d’accessibilitat, comuna a totes les explotacions ferroviàries i que afecta els viatgers en cadira de rodes, a l’hora de salvar el buit existent entre l’andana i el pis de la unitat.

Per resoldre aquest problema, FGV va realitzar en el seu moment una experiència pilot en l’estació de Facultats, en instal·lar unes plataformes d’obra que s’ajusten longitudinalment a l’andana, amb la finalitat d’elevar la seua altura i perllongar-ho, per reduir la distància entre aquest i el pis de les unitats. La citada experiència va ser lloada per diferents organitzacions de discapacitats, com CocemfeCermi i l’ONCE, a les quals s’ha informat d’aquesta ampliació.

Aquestes plataformes ja estan instal·lades en Facultats, Alboraia-Palmaret, Alboraia-Peris Aragó, Benimàmet, Les Carolines-Fira, Santa Rita, Entroncament, Campanar-La Fe, Àngel Guimerà (tant en les andanes de les Línies 1 i 2 com en les de les línies 3, 5 i 9), Joaquín Sorolla-Jesús, Albereda, Benimaclet, Colón, Xàtiva, Aeroport, Patraix, Beniferri, Torrent Avinguda, Avinguda del Cid, Quart de Poblet, La Cova, La Presa, Masia de Traver, Riba-roja de Túria, Bétera, Túria, Plaça Espanya, Safranar, Paterna, L’Eliana, Salt de l’Aigua, Nou d’Octubre, Marítim-Serradora i Amistat-Casa de Salut, 34 en total.

Model propi dissenyat per FGV

Les plataformes tenen una amplària de 3,50 metres i estan situades al costat de la zona d’estacionament de la capçalera del tren a fi de coincidir amb la primera de les portes d’accés a viatgers de la unitat. El Reial decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d’accés segur” i el pis dels trens no pot excedir de 5 cm en altura i 7,5 en amplària. FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències de Reial decret i garanteix una distància no superior als 2 cm en altura i 2,5 en amplària.

L’extensa xarxa Metrovalencia, composta per 137 estacions i parades distribuïdes en 156 quilòmetres, és accessible al 99,27%, atés que només València Sud, no ho és, situada en la Línia 1, la més antiga de FGV que va començar la seua activitat en 1988. La resta de línies de metro, L2L3L5L7 i L9 i les de tramvia, L4L6 i L8, estan totalment adaptades.

Últimas noticias

Contenido relacionado