FGV adjudica el projecte dels treballs de millora de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell de Metrovalencia

Després de l'anàlisi de les condicions i característiques d'aquests passos l'empresa pública ha previst realitzar 44 actuacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la redacció del projecte i corresponents estudis de les actuacions de millora d’accessibilitat i seguretat dels passos a nivell per als vianants i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia.

Les 44 actuacions previstes són resultat de l’estudi que ha realitzat FGV per a determinar l’estat en el qual es troben els diferents punts de pas de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell per als vianants i passos entre andanes, distribuïts en 33 municipis.

L’assistència tècnica per a la redacció d’aquest projecte i estudis s’ha adjudicat 139.041,81 euros, IVA inclòs. Amb les solucions tècniques que resultaran una vegada executat, FGV estarà en condicions de continuar les actuacions que ja ha començat a planificar o executar en els passos de les estacions de Paiporta, Alberic, Benaguasil, Seminari-CEU i La Canyada.

Aquesta iniciativa forma part de les propostes que desenvolupa en aquesta legislatura la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en les quals es presta el servei, i ajudar a reduir el risc d’accidents en aquests punts de pas.

Contingut de l’estudi

L’informe elaborat per FGV ha permés establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència d’FGV.

Per a analitzar la situació d’aquests punts de pas s’han utilitzat una sèrie de criteris com la intensitat mitjana relativa al pas de vianants, visibilitat, freqüència de pas de trens, accessibilitat, sinistralitat acumulada i la normativa o regulació existent.

Dels 141 passos analitzats, l’estudi ha determinat la necessitat d’escometre millores en 44 punts de pas de la xarxa de Metrovalencia: 2 interseccions tenen una classificació de “molt alta prioritat”; 9 “prioritat alta”; 21 “prioritat mitjana”; i 12 “baixa”.

Per línies, 79 de les 141 interseccions de la xarxa pertanyen a la Línia 1 (Bétera-Vilanova de Castelló); 36 a la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); 22 a la Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) i 4 a la Línia 9 Alboraia Palmaret-Riba-roja de Túria).

CatalanSpanish