FGV ofereix 15 places d’ocupació pública per a València i Alacant previstes per 2017

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el contingut de la seua oferta d’ocupació pública corresponent a 2017 i que inclou 15 places per a les explotacions de l’empresa a València i Alacant.

FGV farà públiques les bases d’aquesta oferta i es reserva fins a un 7% dels llocs per a persones amb diversitat funcional. A més i amb la finalitat de promoure la igualtat efectiva de gènere, les bases inclouran com a primer criteri de desempat la resolució en favor del gènere que estigués infrarepresentada en l’empresa.

Aquesta oferta conté llocs dotats pressupostàriament i previstos en la Relació de Llocs de treball que FGV ha elaborat. Actualment aquestes places estan ocupades per personal interí.

La relació de llocs a cobrir és la següent: 2 maquinistes per a Benidorm; 1 maquinista per a tallers El Campello; 7 oficials per a tallers Machado; 2 oficials per a tallers de València Sud; 2 factors de circulació a Altea; i 1 factor de circulació en Creueta.

Contractació temporal de 25 maquinistes i 7 oficials de taller

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va anunciar al novembre la contractació temporal de 25 maquinistes i 7 oficials de taller per garantir el servei que es presta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, que es veia compromés per la situació “crítica” de falta de personal que viu l’empresa després de l’ERE que va aplicar el govern anterior.

Dels 25 maquinistes a contractar temporalment per cobertura de vacants, la previsió inicial és que 17 ho facen en Metrovalencia (12 amb metro i 5 amb tramvia) i 8 en el TRAM d’Alacant.

Els futurs maquinistes del TRAM d’Alacant inscrits en la borsa de treball de FGV que han superat les proves psicològiques i teòriques hi han començat el curs pràctic per a estar en condicions de començar a treballar la segona quinzena de gener, després d’obtenir la necessària habilitació establerta en el Sistema de Gestió de Seguretat de l’empresa pública.

Per la seua banda, els maquinistes de Metrovalencia ja han conclòs les proves psicològiques i estan realitzant el curs teòric, que finalitzarà amb unes proves a finals de desembre, en el cas del tramvia, i a principis de gener, en el del metre. Els qui les superen, començaran el curs pràctic, amb la previsió que els conductors de tramvia inicien la seva labor de conducció a finals de gener i els de metre en la primera quinzena de febrer.

CatalanSpanish