FGV subratlla que la solució a la vaga del tramvia de Metrovalencia ha d’ajustar-se a la vigent Llei de Seguretat Ferroviària

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha traslladat diferents propostes d’acord als representants sindicals amb els quals s’està negociant una solució al conflicte que afecta, des de fa més d’un any, als maquinistes del tramvia de Metrovalencia.

Estes propostes no han aconseguit, fins al moment, tancar un acord que determine una nova distribució de la jornada i torns de treball dels maquinistes de les línies de tramvia de FGV a València. Qualsevol acord, en este sentit, ha d’ajustar-se a l’establert en la vigent Llei de Seguretat Ferroviària.

El director gerent de FGVJuan Andrés Sánchez Jordán, ha explicat que “les diferents propostes presentades per l’adreça atenen les reivindicacions plantejades a l’hora de modificar l’organització de la jornada de treball, però la resposta obtinguda posa en relleu l’escassa predisposició dels sindicats per aconseguir un acord”.

Sánchez Jordán ha recordat que “l’empresa està fent un gran esforç per posar fi a este conflicte i trobar una solució satisfactòria, però sempre baix els paràmetres que estableix la Llei de Seguretat Ferroviària aprovada recentment en Les Corts”.

Sánchez Jordán ha subratllat que FGV “està oberta a seguir aconseguint avanços en tot el relatiu a la conciliació laboral i familiar, i a les millores en els torns que s’establisquen, però els límits que estableix la llei ja vigent no poden sobrepassar-se ni posar en risc la seguretat”.

L’empresa pública lamenta les molèsties que aquests aturs ocasionen als viatgers del tramvia i fa una crida a la responsabilitat dels representants sindicals, per aconseguir un acord i posar fi al conflicte.

La Direcció general de Treball ha dictaminat, com a serveis essencials mínims, que s’efectuen el 70% de les circulacions ordinàries regulars dels tramvies, durant els aturs que es reprendrien a partir del dissabte 5 de maig.

Els horaris d’estos serveis estan a la disposició dels usuaris en les instal·lacions i estacions de Metrovalencia, en el telèfon gratuït d’atenció al client 900 46 10 46 i a la web www.metrovalencia.es, a més de poder establir comunicació a través de les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).