```
miércoles, 24 abril 2024

Fi a la ratxa. Derrota del València Basket davant del líder (85-86)

València Basket cau davant del Barça Lassa en un partit igualat que es va decidir en els últims minuts.

València Basket cau davant del Barça Lassa en un partit igualat que es va decidir en els últims minuts. Els punts de Singleton van ser determinants en un dia extraordinari de Matt Thomas que se’n va anar a 27 punts.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, MattThomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. La defensa de la línia de passada de l’equip català va generar problemes a l’ofensiva taronja en les primeres accions, la qual cosa el Barça Lassa va aprofitar per a castigar amb un 0-7 d’eixida.

Doornekamp va ficar els primers punts del València Basket però Tomic va elevar la renda visitant a nou punts abans d’un triple de Dubljevic (5-11 min.4). Malgrat la canastra de Matt Thomas, cinc punts seguits de Singleton van posar la renda visitant per sobre de la desena, encara que un triple de Matt Thomas, una safata en transició de Dubljevic i un altre triple de Matt Thomas posaven el 15-18 a tres i mitjà del final del primer acte.

La defensa taronja va seguir funcionant, provocant errors de l’equip blaugrana, per la qual cosa una canastra després de rebot ofensiu de Will i un triple de Tobey van allargar el parcial a un 13-0 i van posar per davant al València Basket (20-18 min.8). Seraphin i Blazic li van donar la volta una altra vegada però un triple de Labeyrie va parar el marcador en 23-22 al final de la primera cambra.

El quadre blaugrana va encadenar tres canastres seguides, amb protagonisme de Blazic, abans que Sant Emeterio trobara a Abalde sota el cèrcol. La defensa taronja va millorar, amb Tobey protegint la canastra, però els triples de València Basket no obstaculitzen i el palmeo d’Oriola posava el 25-30 a cinc  minuts del descans. Van Rossom es va fabricar la safata però Blazic va ficar un triple llunyà i després d’una pilota solta, Oriola va traure un 2+0 que va acabar amb un triple de Kuric i una jugada de cinc punts que posava onze a dalt a l’equip català. Un triple de Matt Thomas va tallar el parcial en contra però Oriola mantenia la renda visitant. Un 2+1 i una safata de Vives van replicar una acció individual de Pangos per a arribar amb 35-43 al descans.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat però Singleton li va contestar amb un altre des de la cantonada. Matt Thomas va agafar el guant i es va fabricar el triple en una jugada personal. I després d’una pilota recuperada per Dubljevic i un rebot ofensiu de Will, cinc punts seguits de Matt Thomas empataven el partit a 46. Kuric va ficar el triple però Matt seguia encès i va anotar des de la mitja distància. Claver va endollar un altre triple i després de la fallada taronja, Singleton va ficar un altre triple des de la cantonada per a posar el 48-55 al pas per la meitat del tercer acte. Un 2+1 de Will va trobar la rèplica d’un altre triple de Singleton però Dubljevic també la va clavar des de lluny per al 54-58.

Els àrbitres van xiular la tercera falta a Van Rossom i una tècnica en la protesta per a donar-li tres tirs a Pangos. València Basket va traure personals en les següents accions, però es va deixar alguns tirs lliures i solament va poder retallar fins a posar-se a tres. Claver va anotar sota el cèrcol i Sant Emeterio va aprofitar dos dels seus quatre tirs lliures per a arribar amb 60-63 amb deu minuts per jugar.

Kuric va començar l’última cambra amb un triple però Vives li va contestar amb un altre. Blazic va ficar el triple des de la cantonada però Sant Emeterio es va fabricar la safata en una acció marca de la casa. Blazic va assumir el protagonisme ofensiu en el quadre blaugrana i un mat en transició d’Oriola va posar el 65-73 a set minuts del final. Abalde va anotar sota el cèrcol després de l’estratègia de fons i una canastra del ràfec gallec després de robatori posava a quatre a l’equip taronja un minut després, portant a Pesic a parar el partit. Heurtel va ficar la safata després de rebot ofensiu, l’equip taronja va cometre un parell de personals i el marcador va estar embossat en sis d’avantatge per al Barça Lassa fins a un cèrcol passat de Matt Thomas per al 71-75 amb quatre minuts per jugar.

Blazic va anotar sota el cèrcol i Will es va penjar després d’una bona circulació de pilota. Pangos va traure personal i va encertar des de la línia, Dubljevic va fallar el triple però el Barça Lassa també ho va fer i Vives va traure la personal i també va encistellar els dos. Es va tornar a xiular falta sobre Pangos en el dos contra un taronja i el canadenc no va perdonar. Dubljevic va rebotar en atac però va lliurar la pilota al rival i un triple de Singleton sobre la botzina va matar el partit. L’equip taronja va tractar d’agarrar-se al partit amb quatre punts seguits de Abalde i un triple a la desesperada de Matt, però ja no quedava temps per a obrar la remuntada, el Barça Lassava anotar prou des del tir lliure i el triple final de Vives solament va servir per a deixar el marcador final en 85-86.

Titular valencià

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. La defensa de la línia de passada de l’equip català va generar problemes a l’ofensiva taronja en les primeres accions, cosa que el Barça Lassa va aprofitar per a castigar amb un 0-7 d’eixida.

Doornekamp va ficar els primers punts del Valencia Basket però Tomic va elevar la renda visitant a nou punts abans d’un triple de Dubljevic (5-11 min.4). Malgrat la cistella de Matt Thomas, cinc punts seguits de Singleton van posar la renda visitant per damunt de la desena, encara que un triple de Matt Thomas, una safata en transició de Dubljevic i un altre triple de Matt Thomas posaven el 15-18 a tres i mig del final del primer acte.

La defensa taronja va seguir funcionant, provocant errors de l’equip blaugrana, per la qual cosa una cistella després de rebot ofensiu de Will i un triple de Tobey van allargar el parcial a un 13-0 i van posar per davant al Valencia Basket (20-18 min.8). Seraphin i Blazic li van donar la volta una altra vegada però un triple de Labeyrie va parar el marcador en 23-22 al final del primer quart.

El quadre blaugrana va encadenar tres cistelles seguides, amb protagonisme de Blazic, abans que San Emeterio trobara a Abalde baix l’anella. La defensa taronja va millorar, amb Tobey protegint la cistella, però els triples de Valencia Basket no entraven i el palmeig d’Oriola posava el 25-30 a cinc minuts del descans. Van Rossom es va fabricar la safata però Blazic va ficar un triple llunyà i després d’una pilota solta, Oriola va traure un 2+0 que va acabar amb un triple de Kuric i una jugada de cinc punts que posava onze a dalt a l’equip català. Un triple de Matt Thomas va tallar el parcial en contra però Oriola mantenia la renda visitant. Un 2+1 i una safata de Vives van replicar una acció individual de Pangos per a arribar amb 35-43 al descans.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat però Singleton li va contestar amb un altre des de la cantonada. Matt Thomas va agafar el guant i es va fabricar el triple en una jugada personal. I després d’una pilota recuperada per Dubljevic i un rebot ofensiu de Will, cinc punts seguits de Matt Thomas empataven el partit a 46. Kuric va ficar el triple però Matt seguia encès i va anotar des de la mitja distància. Claver va enxufar un altre triple i després de la fallada taronja, Singleton va ficar un altre triple des de la cantonada per a posar el 48-55 al pas per la meitat del tercer acte. Un 2+1 de Will va trobar la rèplica d’un altre triple de Singleton però Dubljevic també la va clavar des de lluny per al 54-58. Els àrbitres van xiular la tercera falta a Van Rossom i una tècnica en la protesta per a donar-li tres tirs a Pangos. Valencia Basket va traure personals en les següents accions, però es va deixar alguns tirs lliures i només va poder retallar fins a posar-se a tres. Claver va anotar baix l’anella i San Emeterio va aprofitar dos dels seus quatre tirs lliures per a arribar amb 60-63 amb deu minuts per jugar.

Kuric va començar l’últim quart amb un triple però Vives li va contestar amb un altre. Blazic va ficar el triple des de la cantonada però San Emeterio es va fabricar la safata en una acció marca de la casa. Blazic va assumir el protagonisme ofensiu en el quadre blaugrana i un mat en transició d’Oriola va posar el 65-73 a set minuts del final. Abalde va anotar baix l’anella després de l’estratègia de fons i una cistella del aler gallec després de robatori posava a quatre a l’equip taronja un minut després, portant a Pesic a parar el partit.

Heurtel va ficar la safata després de rebot ofensiu, l’equip taronja va cometre un parell de personals i el marcador va estar embossat en sis d’avantatge per al Barça Lassa fins a una anella passada de Matt Thomas per al 71-75 amb quatre minuts per jugar. Blazic va anotar sota el cèrcol i Will es va penjar després d’una bona circulació de baló. Pangos va traure personal i va encertar des de la línia, Dubljevic va fallar el triple però el Barça Lassa també ho va fer i Vives va traure la personal i també va encistellar els dos. Es va tornar a xiular falta sobre Pangos en el dos contra un taronja i el canadenc no va perdonar. Dubljevic va rebotejar en atac però va entregar la pilota al rival i un triple de Singleton sobre la botzina va matar el partit. L’equip taronja va tractar d’agarrar-se al partit amb quatre punts seguits de Abalde i un triple a la desesperada de Matt, però ja no quedava temps per a la remuntada i el triple final de Vives només va servir per a dejar el marcador final en 85-86.