10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El FIB, motor econòmic per a la província de Castelló

El compte arrere ja ha començat. A unes setmanes de la celebració del vint-i-dosé aniversari del FIB (Festival Internacional de Benicàssim) els abonaments amb la zona d’acampada ja s’han esgotat. Encara així, estan disponibles les entrades de 1, 2 i 3 dies a través de la web oficial del festival.

Amb un cartell que arreplega grans noms com Kasabian, Foals, Crystal Fighters, The Weeknd, Biffy Clyro o el llegendari grup Red Hot Chilli Peppers, s’esperen unes previsions econòmiques òptimes. Però també presenta cares relativament novedoses en el panorama musical com Dua Lipa. A l’escenari VISA actuaran bandes que acostumen a tocar als festivals estivals com Love of Lesbian.  Per altra banda, aquest any el South Beach Dance Stage torna amb artistes com AustraBejo & DJ Pimp.

Segons els organitzadors, gràcies al tiratge dels festivals, Castelló arribarà a ingressar més de 60 milions d’euros aquest any.És per això que s’inverteix des de la Diputació de Castelló un milió d’euros per aquest tipus de turisme a escala nacional i internacional, que no es limita segons el President de la institució provincial a la platja. Per a Javier Moliner també consisteix a gaudir de l’interior, la gastronomia, l’esport i la natura. A més, amb l’ascens previst d’assistents s’ha pres com a mesura l’ampliació del seu aforament fins a 53,000 persones. Aquest augment suposa entre 15,000 i 18,000 assistents més diàriament. També es presenta una nova zona de càmping, la Blue Camp.

Melvin Benn, director del festival, informa que com a resultat de la millora econòmica i la pujada de nombre d’assistents que s’espera, aquesta edició es presentarà com “el respir definitiu” per al festival després d’haver viscut una forta caiguda l’any 2011. Manifesta que a desembre d’aquest any s’haurà acabat amb aquest endeutament de quatre milions d’euros que portava damunt el festival durant anys i que ha anat recuperant-se en els últims tres.

Últimas noticias

Contenido relacionado