Figueras defensa la legalitat de la Fórmula 1 i atribueix a Gerardo Camps la subvenció a Aspar

Figueras ha assegurat que la seua actuació va ser correcta

L’exdirector de la Societat Projectes Temàtics Nicolás Figueras ha defensat hui, a la seua declaració com investigat, la legalitat dels contractes efectuats per esta societat per a l’organització de la Fórmula 1, i ha atribuït al llavors conseller d’Hisenda -hui diputat del PP-, Gerardo Camps, les subvencions rebudes per Jorge Martínez “Aspar“.

Segons han explicat fonts coneixedores de la seua declaració, en la qual únicament ha respost a la jutgessa, al fiscal i al seu advocat, Figueras ha assegurat que la seua actuació va ser correcta i que a tot moment va seguir els mateixos procediments que eren habituals abans de la seua arribada a la SPTCV.

Rovira  

S’ha ratificat a la seua declaració anterior com a testimoni i ha insistit que la responsabilitat de les subvencions concedides a la signatura Box 55 a través de Projectes Temàtics van ser decisió del consell d’administració de l’empresa i, en última instància, de Gerardo Camps, de qui rebia instruccions a través de la llavors directora de Grans Projectes, Cristina Morató, segons ha explicat.

En este sentit, ha explicat que, el mateix dia que el consell d’administració de la SPTCV va aprovar la concessió d’una subvenció a Box 55, es va concedir al Villareal Club de Futbol una altra per una quantitat major, malgrat que aquesta segona inversió no anava a tenir una repercussió a l’estranger tan contrastada com la de l’equip d’Aspar, segons han explicat les mateixes fonts. Les decisions sobre les quantitats i els temps, en matèria d’este tipus de subvencions, eren responsabilitat del conseller, segons ha explicat.

A preguntes del seu advocat, Figueras ha assegurat que no va tenir cap relació personal amb Aspar o les seues empreses, que tampoc va rebre mai cap instrucció del llavors president de la Generalitat, Francisco Camps, per a l’organització de la Fórmula 1 i que no li consta que Belén Reyero -extreballadora de la SPTCV i exassessora de Presidència- operés per sobre de la seua competència, és a dir, tractant directament amb l’expresident. EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela