La Filà Bequeteros desfilarà a Madrid i promocionarà les Festes de Cocentaina a FITUR

La desfilada discorrerà per punts emblemàtics de la capital com la Plaça de Callao, el carrer Preciados o la Puerta del Sol.

La Filà Bequeteros de Cocentaina es traslladarà aquest dissabte 20 de gener a la Fira Internacional del Turisme (FITUR) i prendrà part activa en la desfilada que ha organitzat el Patronat Costa Blanca, una cita anual que mostra a Madrid les festes i tradicions del conjunt de la província d’Alacant. L’acte es durà a terme a partir de les cinc de la vesprada i discorrerà per la cèntrica Plaça de Callao passant també pel carrer Preciados fins a arribar a l’emblemàtica Puerta del Sol.

El President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, explica que la presència de la Filà Bequeteros a Madrid s’emmarca dins de les accions que l’Ajuntament de Cocentaina va a dur a terme a FITUR durant els pròxims dies per promocionar el municipi com a destinació turística.

A més Borràs ressalta que l’entitat ha volgut traslladar a FITUR un dels elements més representatius de les Festes de Moros i Cristians contestanes que se celebren cada segon cap de setmana d’agost en honor a Sant Hipòlit Màrtir “la regidoria de Turisme ens va convidar a portar la Festa a FITUR i la Filà Bequeteros es va oferir per participar en aquesta desfilada. Tant la Junta de Govern com els Caps de Filà recolzem la idea perquè la seua presència a Madrid significarà mostrar l’original forma de desfilar dels Bequeteros i donar a conéixer també un dels senyals d’identitat de la nostra Festa“, assegura.

El President de la Junta de Festes posa l’accent també en la difusió de la música festera de Cocentaina en aquest acte promocional “traslladem la Festa a FITUR però també la nostra música perquè sonarà la clàssica peça que acompanya sempre a aquesta Filà, ‘El Bequetero’, un pasdoble que va compondre Gustavo Pascual Falcó i que com tots sabem és també l’autor de l’internacional ‘Paquito el Chocolatero’ “, conclou.

Està previst que prop d’un centenar de persones, entre festers, músics, i acompanyants; es desplacen des de Cocentaina a Madrid dissabte per participar en aquesta desfilada. Recordar que la Filà Bequeteros de Cocentaina, fundada el 1941 i que protagonitza altres actes singulars de les festes contestanes com ‘L’Ambaixada de les Tomaques’, ha participat ja en diverses ocasions en desfilades fora de la població per difondre els festejos en honor a Sant Hipòlit Màrtir. La més recent va ser el 2015 a Mataró, ciutat en la que el pasdoble ‘El Bequetero’ és l’himne oficial de les festes majors de ‘Les Santes’.

Publicitat