Culmina el projecte artístic #FilsperlaIgualtat a Borriana

Conclosa l'espectacular instal·lació i muntatge del projecte artístic #FilsperlaIgualtat.

Al llarg del dia, les entitats, els escolars i la ciutadania han sigut els protagonistes a Borriana de culminar la campanya cooperativa i comunitària entorn del 25N, que ha finalitzat amb la instal·lació i muntatge del projecte artístic #FilsperlaIgualtat, coordinat per Miss Maloya Arts Projects, i que ha vestit amb llana de colors les palmeres de l’avinguda del Cardenal Tarancon i d’altres espais del Port, la Serratella i el Grau, així com en diferents col·legis de la localitat.
Més de 2.000 persones han participat i teixit per la igualtat i contra la violència de gènere plasmant la seua implicació en este projecte artístic #FilsperlaIgualtat, idea central de la campanya proposada per l’Ajuntament per al 25N d’enguany, amb l’objectiu, segons ha destacat la regidora d’Igualtat, Maria Romero, de “mostrar la necessitat de l’erradicació i la prevenció de la violència i el foment d’un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes”.
Maria Romero ha mostrat la seua satisfacció pel treball comunitari realitzat en les diferents activitats de la campanya i pel resultat amb el remat final de la instal·lació del projecte artístic, que ha rebut l’admiració i elogis de la ciutadania.
Així mateix, ha ressaltat que moltes persones han volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes, fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”. En la seua opinió, s’ha aconseguit “una manifestació i visualització que mostra l’àmplia participació social de la ciutadania de Borriana i la seua implicació en este repte”.
La posada en escena ha comptat també amb la instal·lació de tres papallones folrades amb els teixits que han realitzat els escolars i entitats del municipi i col·locades en la rotonda de la mateixa avinguda.
Les tres papallones, creades per l’alumnat dels Cicles Formatius de grau mitjà de Fusta, Moble i Suro i de grau superior d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies de l’IES Jaume I, representen i personifiquen les tres germanes Mirabal (també conegudes com les Papallones) que van ser assassinades el 25 de novembre de 1960.
Esta vesprada a les 20 hores finalitzarà este 25-N amb un acte reivindicatiu obert a la ciutadania en el qual es llegirà la Declaració Institucional de la FVMP, amb la participació de l’Associació Zenobia Camprubí Borriana.

CatalanSpanish