13.6 C
Valencia

Finalitzen les obres de la nova plaça de l’entorn de Sant Blai a Borriana

Aquesta setmana arranquen els treballs de restauració de les finestres arqueològiques.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Aquesta setmana arranquen els treballs de restauració de les finestres arqueològiques a l’entorn de Sant Blai de Borriana per a acabar per complet amb el que serà el Jardí Arqueològic de l’Hospital, i en les quals es mostraran, el paviment de l’antic hospital, una de les habitacions d’aquest, i un pou àrab també trobat en l’excavació.

Així ho ha anunciat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, qui ha indicat que la setmana passada van acabar les obres de condicionament del nou espai verd de l’entorn de Sant Blai denominat ‘Jardí de l’Hospital’ amb els últims treballs de la posada a punt de “tota la jardineria, que és un dels punts atractius de la plaça, la pintura i la col·locació de bancs i papereres”.

- Publicitat -

Aquesta actuació, ha destacat, ha permès recuperar “un espai degradat de Borriana, i s’ha convertit en una plaça que revitalitzarà l’entrada a la localitat i el barri que porta el nom del nostre patró, i que havia estat oblidat fins al moment”.

Amb un import de més de 430.000 euros, es tracta segons el parer de Vicent Granel de “una de les inversions més importants” cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), inclosa en l’Estratègia EDUSI en el marc de de el Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, per a “rehabilitar l’ermita de Sant Blai, la plaça annexa i el carrer adjacent”.

- Publicitat -

Concretament, les obres han consistit en la rehabilitació de les tres façanes exteriors de l’ermita i, especialment, les dues que han romàs durant molts anys adossades a habitatges. A més de la instal·lació d’il·luminació nocturna i la rehabilitació de les façanes confrontants amb jardins verticals. Prèviament, es van fer els treballs de connexió d’aigua basats en la instal·lació de les canalitzacions de desguàs necessàries per a evacuar l’aigua de pluja de la pròpia plaça.

També inclou, ha detallat el responsable municipal de Cultura i Patrimoni, “la recuperació de la història a través del disseny de la nova plaça, l’entrada de la qual al ‘Jardí de l’Hospital’, que és com es denominarà ara l’entorn de l’ermita, s’accedeix per una porta de la façana que representa l’antic hospital”.
Respecte a la zona que ocupava la banda de música, segons ha precisat, “s’ha col·locat una pèrgola per a realitzar activitats culturals i musicals i s’ha creat una font que tindrà un especial protagonisme durant la celebració de la popular Font del Vaig veure, eix de les celebracions del matí del 3 de febrer durant la festivitat de Sant Blai”.

- Publicitat -

El projecte , realitzat pel despatx d’arquitectes el Fabricant de Spheras i les constructora Bluedec, ha aconseguit fusionar el carrer annex amb una escalinata, que comunica amb la plaça, en la qual es troben diferents zones diferencies de l’antic jardí de l’Hospital, la qual cosa era l’edifici de l’hospital, i la zona posterior de l’ermita.

Restauració finestres arqueològiques

Gràcies a les excavacions arqueològiques inicials, ha aclarit Granel, el projecte original s’ha modificat per a introduir part del jaciment al jardí actual. Per a això, ha explicat, s’han creat “dues finestres arqueològiques en la qual es mostrarà el paviment de l’antic hospital, una de les habitacions d’aquest, i un pou àrab també trobat en l’excavació”.

Tot això, a més portarà acompanyat plaques explicatives i divulgatives de les troballes, i el que suposa el projecte que s’ha realitzat. Sobre aquest tema el regidor ha avançat que aquests treballs “es realitzaren durant les pròximes setmanes per a acabar per complet amb el que serà el jardí arqueològic de L’Hospital”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià