30.8 C
Valencia

Finalitzen les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia

La nova línia permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i les Ciències i el barri de Natzaret.

- Publicitat -AVL

La Generalitat ha completat les primeres obres d’infraestructura de la futura Línia 10 de Metrovalencia, que discorre entre el carrer Alacant i Natzaret, en el tram comprés entre les parades d’Amado Granell i la prolongació fins a Germans Maristas, segons ha informat el Consell.

La inversió destinada a este tram per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sigut de 3,8 milions d’euros, IVA inclòs. Estes primeres actuacions han permés completar la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell i el tram de tramvia en superfície a l’altura de la seu del Col·legi de Metges fins a la nova parada de Germans Maristes, juntament amb la connexió amb la plataforma actualment construïda.

Així, des de la parada de Germans Maristes es facilitarà l’accés a Quatre Carreres, Ciutat de la Justícia, Ciutat del Bàsket, Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena.

La Línia 10, una vegada completada permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Cièncias, i el barri de Natzaret, ampliant de manera “molt considerable” l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalència, i “afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana”.

Les primeres obres d’esta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar el 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny del 2017 el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, “després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea”, segons les mateixes fonts.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i huit estacions i parades (tres subterrànies i cinc en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’esta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional
- Advertisement -

: Valencià