Finals de maig, juny o setembre, possibles dates per la Magdalena

La decisió haurà de conjugar els criteris de practicitat amb els d'identitat de Castelló i caldrà saber també quines raons es prioritzaran a l'hora de triar el moment per reprendre les festes del 2020

Una vegada confirmat l’ajornament de les Festes de la Magdalena, ara falta saber quines són les alternatives de dates que es barallen però sobretot, també com i de quina manera es prendrà esta decisió.

Després que el comunicat oficial de l’ajuntament de Castelló d’este dimarts deixara clar que els criteris sanitaris prevaldrien, una vegada la situació es declare ‘controlada’ cal mirar el calendari per a buscar les alternatives i ahí els col·lectius i ens vinculats al món de la festa tenen la seua opinió.

Encara que el vicealcalde Ignaci Garcia, anit en declaracions públiques parlara de “maig, juny o setembre”, de moment tot apunta que dos d’estes opcions, per impossibilitat o coincidència en altres esdeveniments al calendari, pot ser, són menys probables.

D’una banda, al mes de juny, són les festes de Sant Pere al Grau de Castelló i la concentració, tot i que extraordinària, de tots els esdeveniments festers en tant poc de temps “deslluiria una cosa o l’altra”, com apunten alguns grauers.

D’altra, els que parlen de maig, una de les opcions que més agrada a alguns, argumenten que és el mes de les festes en honor a la Mare de Déu de Lledó, “la patrona de Castelló, i per tant és el seu temps natural”.

Pel que fa a la possibilitat que fos al setembre, cal dir que obligaria a canviar el calendari perquè l’elecció de les noves reines és sempre abans de l’estiu i per tant seria incompatible la coincidència de quatre bandes verdes perquè les actuals Reines de les Festes pogueren tindre les seues festes de la Magdalena.

Amb tot, de moment, i al marge de les repercussions econòmiques pel que fa a totes les cancel·lacions previstes, l’ajuntament de Castelló té este matí una intensa agenda amb reunió extraordinària de Junta de Portaveus i Consell Rector del Patronat de Festes per comunicar com encara i gestiona este gir amb l’ajornament de les festes de la Magdalena del 75 aniversari.

CatalanSpanish